Friday, February 18, 2011

w-day - kisah pelamin aku



pelamin ni ada 1001 sejarah...
chehh... ayat xleh blah...
tp nk cite gak.. sbb benda yg jd tu watkn
sy x nak rekemen bridal bputique ni langsung..
mereka sungguh x profesional...

1st ms book sy mintak pelamin colour silver n kerusi kaler putih @ silver..(kerusi maharaja style)
diorg ckp xde krusi cmtu tapi diorg janji akn cari macam saya nak.
Tapi sampai kesudah takde call saya gtau kerusi tu ada ke tak.
then saya fikir baik saya tukar theme colour n baju sanding,
Baru sama dengan colour kerusi yang diorg ada.
win situation la
saya terpikir tuk amik kaler gold saja
n lebih senang nak match make dgn benda2 lain & also colour kulit saya TT_____TT..

so, sy g kedai tu dan tukar pilihan..
akak tu siap lekat sticker nama sy kat gbr pelamin yg sy nak.
n tulis kat white board..

pastu sebulan sebelum majlis, akak kedai tu kol sy..
masa tu sy ngah keje..
dia paksa2 saya g kedai ari tu gak tuk bayar harga penuh pelamin.
masa book saya dah bayar rm200.
harga total rm550 (murah je tapi nak meroyan gak sebab walau sikit tetap duit)
pas keje sy pon g kedai tu dgn rm400..
bayar rm350. dia cakap x cukup.
kna bayar lagi rm200..
aikkk!!!..
sy mcm da bengang..

asal lak kan.. sy tunjuk resit yg 1st payment.
then dia cakap tu just deposit.. in case nanti pelamin tak rosak baru dia bagi balik.
Aik, bleh lak camtu???
padahal masa deal nk pilih2 pelamin xde lak kata kna bayar smua tu..

Malas nak bising2, sy pon bayar la.. smua total rm750..
pastu seminggu sebelum kenduri, sy g balik kedai tu
untuk remind diorg tarikh kenduri saya..
akak tu leh lak kata, ''nasib miza datang remind, kalau tak, akak lupa''
eh... leh lak main lupa2...
then dia cakap akan datang pasang pelamin sehari sebelum kenduri selepas solat jumaat..

ari jumaat tu.. saya tunggu sampai maghrib, xdak sapa pon datang pasang pelamin..
saya dah hangen.. dgn byk benda lain x setel..
pelamin lak x sampai2..
then mintak ayah saya yang kol kedai tu sebab saya mmg dah xleh nk cakap
ngan diorg.. alamatnya akan keluar segala maki hamun dan kekurangan ajar..

dekat kul 8 diorg dtg pasang...
sy didalam umah masa tu wat keje lain..
pelamin sy di pasang dlm khemah luar rumah...
tegerak hati nak kuar jenguk n know what..

PELAMIN YANG DIPASANG TU BUKAN MACAM YANG SAYA NAK!!!!

pelamin tu full set kaler silver dengan kerusi yg satu2 dan tinggi yang bila duduk akan nmpak macam ada tanduk kat kepala...

trus gi gak budak2 yg pasang tu n suruh tukar yg lain.. yg mcm sy nak..
diorg cakap akak kedai tu kata design ni yg sy nak..
bebel2 sy kat situ suruh tukar lain gak..
bayangkan la pelamin set silver mana match dgn baju krim saya,
bunga telur gold..

pas sesi jawab menjawab diorg pon tukar..
maka jadilah pelamin seperti gbr di atas yg siap hampir ke kul 9..
dan menyebabkan majlis berinai dibatalkan..
hangen kan?
kesian kat kawan saya yang dtg untuk memeriahkan malam berinai tu,,

kesimpulannya..
sy xnak rekemen kedai ni kat org lain..


Bersyukur sangat akhirnya pelamin dapat seperti yg saya mahukan.
Kalau tau sure buruk gambar saya yang di snap di pelamin (Haakahahahak)


8 pendapat:

dyn said...

owh tolong reveal nama kedai boleh?

Syeeda Sobbihi said...

wahh..klu sy jd awk pun sy hangen.. tah apa2 tah.. nama kedai tu apa? area mna?

MiEzA said...

nama kedai Mahligai Kasih area sungai puyu..
miza jugak dpt info dr MUA miza,
akak kedai tu claim customer MUA miza tu dia yg mekap.
siap letak gbr customer tu kat kedai dia n claim yg tu hasil kerjaa dia..

MUA tu mmg marah sgt la..

fitria said...

perghh.. mmg kisah seram nih... kalau saye pon mmg hangin gile la.. dah la majlis berinai terpaksa dibatalkan.. dah merosakkan impian org len je..

eyanne said...

sy pn jd mcm awk jgk..tp xdela smpai cancel malam berinai...tp hangin jgk la last minit br nk psg :(

MiEzA said...

fitria - nasib la sy ni xde la nk sgt malam berinai tu cuma mak cik2 je beria2 wat persiapan malam berinai tu.. so sy xde la rs ralat pasal malam berinai... cuma kesiankan pd yg lain2 yg datang..

eyanne - kita senasib.. :-) vendor mana tu?

Cik Puan Syafa said...

omaigod!
vendor ni perlu kita blacklist! huhu geram je dengar!

MiEzA said...

syafa - sbb tu pubish nama.. xnak b2b kat seberang perai ni terkena. PR sgt teruk

Post a Comment

Thanks :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...