Sunday, February 27, 2011

novel oh novel




salam semua...


Tiga ceritera dalam sebuah TINTA

Ceritera 1 - Wajah Ketiga ~ Nasron Sira Rahim

Hatinya ditusuk rasa sedih, kecewa dan amarah yang tidak berkesudahan. Bagaikan ditusuk sembilu, kebahagiaan mereka menatijahkan luka yang pedih dan mendalam dalam sanubarinya. Keperitan yang terpaksa dia pendam sehingga membuahkan pohon kesengsaraan yang bercambah rendang.

Apakah maksud di sebalik jujukan kod-kod nombor itu?

Mungkinkah dia salah seorang mangsa Pembunuh Obituari?

***

Ceritera 2 - Dia, dalam Ramai... ~ Syud

Ramai orang kata, kadang-kadang, perkara yang paling kita tak jangka itulah yang akan terjadi pada diri kita.

“Sufiy.”

“Ya?”

“Nama saya Ameer.”

“Oh. Jumpa lagi, Ameer.”

Siapa sangka, kan? Siapa sangka orang yang dia sangka hilang atau memang dah tak akan jumpa itu... muncul lagi di hadapan matanya?

***

Ceritera 3 - Ada & Evan ~ Pingu Toha (seperti diceritakan oleh Kiki Abu Zain)

Boleh ke kita hidup pakai hukum ‘and they live happily ever after’?

Ada; yang sudah penat dengan cinta. Evan; yang begitu naif tentang cinta. Mereka cuba disatukan oleh ‘janji tadika’ abah dan ibu. Mereka bertemu di ruang maya. Di realiti, mereka mencari. Demi ‘Katakan Tidak kepada Kahwin Paksa’, mereka berjanji.

Lalu, yang mengikat mereka itu apa? Janji atau cinta?

Untuk prolog dan maklumat lanjut, layari www.jemariseni.com :)


jemari seni kuar buku baru lg tuk march... xyah bc prolog pon konpem beli :-)
suka.. double happiness...
the writers.. syud n pingu toha...
antara my favourite..
kat penang ni, buku JS yg latest mau sebulan gak la baru leh dpt..
tp tu kat seberang ni je kot..
ritu g komtar ade je yg latest...
tp jauh kot nk menapak p komtar...

dan masalh lain.. buku JS 2 buah tuk februari pon lom bes bc g.
ngah sangkut ngan buku imaen - seikat kembang merah..
sungguh lmbat nk bes kn crita ni..
x menarik tuk teruskan pembacaan..
imaen nye genre not my type.

ape pon.. walau xde masa nk baca..
akan ku beli jugak buku ini :-P

0 pendapat:

Post a Comment

Thanks :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...