Tuesday, February 8, 2011

surat nikah dan kad nikah

salam dan hai...
hari ni ke pejabat agama daerah ambil surat perakuan nikah..
bagi negeri pulau pinang, surat perakuan nikah asal
hanya akan siap sebulan selepas tarikh akad nikah..


sijil nikah kami.
ada 2 salinan.
1 untuk lelaki, 1 untuk perempuan..

pastu mintak sekali borang tuk apply kad akuan nikah..
lebih mudah jika ada kad akuan nikah ni..
saiz macam mykad.
leh simpan dlm purse..
x yah la nk usung surat perakuan nikah asal bila nk kemana - mana..
ini sgt penting tuk sy dan suami sbb ramai x pcaya yg kami dah kawen.. huhu
sungguh kebudak - budakan ke kami.. huhu

balik kepada topik asal..
tuk apply kad akuan nikah ni,
pemohon hendaklah sediakan

  • Gambar berukuran pasport sebanyak satu keping setiap seorang. *(Perempuan mesti bertudung)
  • Surat Perakuan Nikah Negeri Pulau Pinang ( asal dan satu salinan )
  • Salinan Kad Pengenalan (suami dan isteri).
  • Bayaran RM30.00 (untuk dua keping Kad Nikah).
borang permohonan leh amik kat mana2 pejabat agama tp brg ni kna submit ke

Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Pulau Pinang,
10300 Lebuh Pantai,
Pulau Pinang.

kad nikah siap dlm masa 3 hingga 4 minggu..
kalau pemohon tinggal luar penang leh mntk diorg pos dgn syarat
bg siap2 pos ekspress ms submit brg


ni borang permohonan kad perakuan nikah

ni contoh kad nikah yang sy GOOGLE


3 pendapat:

♣dya aien♣ said...

weyh!!
comel nyaaaaa kad nikah tu..
hahahahhahahahahah..
pasni hg da bole belagak ade dua ic dah.. ;p

MiEzA said...

haha.. tp x p submit pon g.. malas... huahauhau

Farhana said...

lawak la dya ni..."leh berlagak ada 2 ic" hahha:))
pas ni dya la pulak leh berlagak ada 2 ic..ngeee:))
anyway, memang senang hidup kalau buat kad nikah ni...sangat mobile:)

Post a Comment

Thanks :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...