Wednesday, March 30, 2011

W-day - centerpiece meja beradap

Salam..
Walau dah nak masuk 3 bulan kahwin,
saya masih tak jemu nak story hal kahwin say di blog syok sendiri saya ini (",)
Sementara memori itu masih segar di ingatan, saya nk coretkan disini..

Biar dah beranak pinak nanti, saya akan tersenyum sendiri bila membaca blog saya ini..
Masa majlis saya hari tu, saya sangat kekurangan idea, masa dan wang tuk diperuntukkan untuk centerpiece meja beradap..

Lastly masa wedding cousin saya disember lepas, saya tengok mak cik saya letak air colour biru dalam bowl transparent dan lilin aromaterapy dalam tu..
Tema wedding masa tu turqoise..
Nampak menarik jugak..
Ye lah, dari dibiarkan meja tu kosong je tak de ape..
Then request kat dia, nak macam tu gak tuk majlis saya nanti..

Lepas tu, masa nak g tempak hand bouquet kat fresh flower shop,
tokey kedai tanya pasal centerpiece..
cakap lum ada n dia dengan besar hatinya nak sponsor..
pucuk dicita ulam mendatang la jawabnya..

dan hasilnya...


fresh flower yg di sponsor


transparent bowl dengan kelopak bunga roses n lilin..


rupa keseluruhan meja makan beradab saya..
erm.. kosong je.. hiasan belakang meja pon xde..
T_T


saya takde pon amik mana2 vendor tuk hias meja beradap ni..
hanya mintak pertolongan sedara mara tuk hias..
tp pada malam before majlis, masing2 berebut - rebut nk wat..
sampai ada yang kecil hati dan tarik muka..
dan saya sebagai orang tengah kena mendengar luahan dua - dua pihak..

sampaikan saya pun serba salah..
last nya my cousin beralah.. guna la idea one of my aunt..
ni la hasilnya..
mmg kosong sekosongnya..
saya mmg disappointed sebab mula2 saya bincang ngan my cousin n kami memang dah ada idea yg quite unik n saya amat suka tp last nye lain yang jadi..

tapi tak pe lah.. saya pon xnak ada yang masam muka masa majlis..
saya redha je.. benda dah lepas kan..
saya xnak rosakkan mood saya masa hari bahagia dengan benda2 remeh dan boleh di setelkan...



ni lak masa di majlis bertandang

dipanggil centerpiece ke? buah betik dan bunga kantan
yang di ukir n kopek2.. ngeheheh



di majlis bertandang, makanan pengantin, hiasan meja pengantin semua di buat oleh kakak suami saya a.k.a kakak ipar saya..
dia memang wat catering n servis tuk makanan pengantin.
may be saya wat entry lain pasal mknn pengantin majlis bertandang nnt..
insya Allah
if ada yang berminat leh email pada saya..
wanexado86@yahoo.com

till then.. have a nice day~

2 pendapat:

Post a Comment

Thanks :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...