Monday, August 1, 2011

1 ogos = 1 ramadhan = 7 bulan

salam..
selamat menjalani ibadah di bulan ramadhan..
berpuasa, berbuka, bertarawikh dan bersahur..
:)
ptg td bc blog Puan Lynda a.k.a Hazlynda Kushairi..
o0o0 br teringat yang genap 7 bulan sy berkahwin..
sy dan Pn Lynda berkongsi tarikh. :)
selalu awal2 lg sy dah wat entry..
ntah kenapa bulan ni lupa lak..

to hubby happy 7th months annyversarry..
thanks sayang..
tuk segalanya..

hubby :)

dah lewat sehari ke? hehe.. x pasan la wedding ticker.


rini sy start senaman dgn fisioterapi hospital.
si jaga kaunter mmg kurang hajar.
nasib la rini puasa. malas mau pjg crita.
tgu no giliran pgil, si fisio cek kaki sy camne.
pastu start wat senaman.
kata fisio tu lutut saya dah stiff (keras)
sbb tu xleh bengkok.
tp td byk exercise wat. dr kul 9 pg smpai 11 lebih.. rasa mcm sy je plg lama dok situ.
mentang2 staf kan.. heheh..
ada la student kat situ replace kwn dia instruct sy dok suruh sy meniarap.
pastu dok query napa x bengkok kaki, napa sakit.
haish.. dah sakit nk wat cmne. tu pon byk dok thn.

last nk balik ms sy naik wheel chair fisio tu suruh sy bengkok gak kaki.
xnk bg pakai crutches lapik kaki.
mmg sy bengkok tp sgt sakit. kuar je pintu fisio mmg menangis sy sbb tak tertahan sgt sakit kat peha.
hubby letak balik crutches bg kaki sy bengkok.
thanks sayang.

so rini di rumah dok saja2 wat exercise je bg contract balik muscle kat peha.
nak bengkok lutut xleh lak. langsung xleh.
huh. cmne nk p appointment minggu depan ni.

crita pasal puasa lak.
1st day puasa.  mak dr smlm dok tanya nak puasa ke tak.
saya kkata mesti lah nak kalau boleh, tak nak ganti puasa banyak2.
tambah lak sejak accident ni sy kerap sgt minum air. makan lak skit tp kerap.
ms g fisio hubby ckp kalau tak tahan nnt bukak
sbb nk fisio nk exercise.
nnt melompat - lompat tak tahan lak.
masuk je keta serius mmg penat, lapar, dahaga dan SAKIT.

ckp kat hubby xnak bukak puasa sbb dah tgh hari.
balik umh rest nnt ok la.
alhamdulillah. berjaya jugak sy tamatkan puasa hari ni.
dan yg bestnya bersahur dan berbuka sekeluarga + hubby.
sungguh tidak sangka.
ingt tahun ni ngan hubby je xpun ngan family kalau hubby kerja.
ada hikmah atas apa yang jd rupanya.
alhamdulillah.

2 pendapat:

Dhya Surya said...

follow kamu...^_-
cepat sehat eh...=)

MiEzA said...

thanks.. insya Allah

Post a Comment

Thanks :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...