Friday, August 12, 2011

aktiviti minggu ini

salam..
minggu ini penuh dengan appointment di hospital.

teringin sangat nak shoot pic kat sini padang ragut upm.. ihsan pic dr GOOGLE


Isnin ke Hospital Bukit Mertajam, jumpa dengan pakar hidung.
Saya tak ada deria bau sejak kemalangan.
Doktor masukkan kamera dalam hidung saya.
Hidung sy tiada bendasing. Cuma ada congestant skit.
Keputusan doktor, SAYA HILANG DERIA BAU SELAMA - LAMANYA
sebab masa kemalangan, kepala saya berdarah.
Otak yg control bau cedera.
Sebab tu saya xleh bau. kecederaan otak mmg kekal selamanya.
Keputusan ni memang dah saya jangkakan sebab saya memang dalam bidang perubatan,
cuma mak ngan ayah saya je macam tak leh terima.

ok berita buruk untuk saya..
sekurang-kurang sy bersyukur sebab masih boleh melihat, bercakap, mendengar dan merasa.
dan yg plg penting umur sy masih panjang.

Hari selasa, sy berjumpa dengan doktor tulang lak.
untuk kecederaan kaki saya.
wat xray, tulang yg patah masih belum bercantum sepenuhnya.
tp sy nmpak progress yg baik..
cuma doktor mintak wat senaman banyak bg lutut saya leh bengkok balik.
ok i try doktor.. everyday sy mengangkat bagi bengkok lutut sy.
sapu minyak segala. tp lutut saya yg berat ni masih keras.
kaki sy juga bengkak. masih bengkak tp tidak bertambah.
tapi kalau banding ngan kaki kiri memang nampak sgt ketara..
mintak datang semula ke klinik lepas raya dengan xray batu.
kaki kanan masih tak leh digunakan untuk berpijak.
melompat lagilah :(

hari rabu temujanji dengan fisiterapi pula.
fisio mmg appointment every week.
sbb sy staff dan kaki sy memerlukan byk fisio sbb dah keras lutut tak leh nak bengkok.
aktiviti senaman rini takde yang extreme.
sama je cam sy wat kat rumah.
mungkin sbb ramai patient kot.
stgh jam sebelum balik diorg gantung kaki saya pakai spring tuk bengkok kan lutut saya.
x byk sgt pon leh bengkok..
br leh 30 degree je.
tp ok la dr mgu lepas ms g fisio. kaki sy langsung xleh bengkok.
ampu pakai tongkat bila duduk atas wheel chair.
before balik akak fisio suruh sy balik praktis meniarap.
minggu depan nak wat fisio sambil meniarap.
katanya lbh byk senaman leh wat kalau meniarap.

so semalam hubby pon menolong saya meniarap
yess... berjaya meniarap.. even sakit nak mampos lutut ngan kaki ngan peha..
adoooii tak dapat nak di gambarkan...
harapnya kaki saya tak keras - keras dah minggu depan...
huhuhu

4 pendapat:

cik_azie said...

semoga mieza cpt sembuh ;-)

MiEzA said...

thanks azie.. insya Allah..

tricksrex said...

get well soon
insyaAllah

jgn putus asa k mieza~

MiEzA said...

tricksrex - insya Allah

Post a Comment

Thanks :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...