Tuesday, November 22, 2011

Review novel : akhirnya aku kahwin!



Salam..
Review novel lagi. ngeee ^__^
Novel ni cepat je saya baca. 2 malam dah habis baca.
Sebabnya dok rumah sendiri minggu lepas.
Hubby keje malam. So banyak la masa terluang.
Dan novel ni quite interesting.
Edisi susah letak. Dan yang bestnya penulisnya tulis watak novel ni di Penang.
So rasa dekat sangat dgn diri sendiri bila baca. ^__^
Lepas tu novel ni memang kena dengan jiwa saya.
Sangat sempoi. Tak de la skema katak ^___^
Saya rate 3.5/5

SINOPSIS

Mengisahkan tentang Diana, senior supervisor di sebuah kilang. Big size. Anak tunggal.
Baik, rajin membantu, tidak berdendam dan loyar buruk.
Satu hari tu dia terlanggar seorang lelaki, Shafik.
Dia bawa Shafik ke hospital then bawa pulang ke rumah parent nya atas kebenaran ayah dia.
Start dari hari tu, Shafik jd anak angkat keluarga dia & also jadi abang angkat dia.
Shafik anak org kaya, anak sulung dr 3 beradik.
Kebetulan pula rupanya Shafik ni CEO kilang Diana keje.

Hubungan diorg dirahsikan di tempat kerja atas permintaan Diana.
Penghujung ramadhan ibu bapa Diana kamalangan & meninggal dunia.
Diana menumpang kasih pada family Shafik tapi dia tidak di senangi oleh adik bongsu Shafik.
Then dia kenal dgn adik kedua Shafik, Shafizi.
Shafizi suka kutuk Diana dan loyar buruk juga.

Lepas Shafizi habis belajar, dia gantikan Shafik di Penang. Manakala Shafik pindah ke KL.
Shafizi lak request pada ayahnya untuk lantik Diana jadi PA dia.
So lagi teruk la Diana kena buli. Rupanya Shafizi suka kat Diana.
Dia usik2 dan buli Diana sbb suka tengok muka blushing Diana dan dgr Diana mengomel.
Selepas kejadian Diana dipinang oleh kawan sekolah dia, Shafizi lak pinang dia.
Dia terima. Dan jadi la beberapa kejadian yg bolehkan mereka makin rapat.
They happily married.
Sekian. Sila beli para penggemar novel.
Berbaloi untuk yg minat bahasa santai.

0 pendapat:

Post a Comment

Thanks :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...