Thursday, February 23, 2012

Paper bag

Salam..
Kebelakangan ni saya mencari brown paper bag. Mencari yang murah (semestinya)..
Bertanya pada kawan - kawan dan men'google' (wujud ke perkataan ni?)
One of my BFF (Paah darling ^_^ ) bagi harga terbaik so far..
100 pcs = RM3.90

Dari men'google' plak (harga untuk 100 pcs, standard size and design)
  • Company A - RM 15
  • Company B - RM 6

Then ter'google' yang b2b utara ada membeli paper bag di kilang terus.
Mungkin harga lagi murah kalau beli direct dari kilang kan?
Dah email mereka beberapa hari lepas tapi masih belum mendapat balasan.
Ingat nak ajak hubby g kilang tu terus la.
Kot la leh dapat lagi murah kan.

Belum beli paper bag dah fikir-fikir nak design camne kat beg tu.
Hahahhaha.. Gila excited, macam majlis diri sendiri lak. {^_^}
Hubby suggest for sticker. Tapi saya rasa agak mahal kot.
Tambah lak kalau 500 pcs above.
SIL sendiri mention yang sticker dia tempah untuk wedding BIL mahal.

Saya fikir untuk letak ribbon je. kan banyak masa terluang sekarang nak DIY segala.
Tapi ribbon belum beli. Takut nanti bila dah beli, MC dah habis. T_T
Tapi cam simple lak kalau ribbon sebijik tu je.
Blogwalking semalam jumpa blog untuk kerawang.
Dah godek-godek buat tadi. Quite ok.
Kalau jadi buat, saya reveal.

Dan semalam saya google contoh-contoh paper bag dari majlis orang lain.
Jom tengok. Gambar hasil ikhsan dari  GOOGLE

sgt ringkas

ribbon besar gedabak, kurang duit aku

tempah stamp pad pon ok

ini byk kerja sgt ok. NO!

ini cantik tapi byk kerja dan duit.

ini comel tapi...

Siap dpt button badge lagi. Tak mampu

ok, ini simple dan murah.

erk....

Ok, cukup cuci mata, jom google resepi apa nak masak hari ini +_+

11 pendapat:

Nini Mohd said...

i pon tgh DIY paper bag nih.
tapi white paper bag la.
hihii~ ;)

http://ninimohd.blogspot.com

MizA said...

nnt reveal kat blog eh..
miza tgh gigih simpol ribbon ni

Anonymous said...

ada kat kedai dkt kepala batas rm3.50 untuk 100 pieces

Rina Lia (◕‿◕)✿ said...

wow share plsss yg murah tuu..email ke rina bleh x??

rina_besh@yahoo.com

terima kasihhh banyak2

MizA said...

anon - kedai mana tu? pls gtau nama kedai. nak g cari :)

Rina - esok miza tya kawan miza k then miza email ke Rina :)

mama zarif said...

x sabar nak tunggu yg dah siap letak ribbon. sure cantik!

MizA said...

mama zarif - doakan miza berjaya buat. ntah mampu ke tak nak pintal ribbon 1000 tu.. baru 10 dah lemau T_T

Anonymous said...

kat kedai kulim burger dgn dkt kedai ika pon ada...rm3.50 100 pieces

Sukarni Ab.Rakah said...

Emel sy yg harga paper bag murah leh x? duta1404@gmail.com Tq!! :)

Sukarni Ab.Rakah said...

Blh emel kan sy x tmpt harga paperbag murah tu? duta1404@gmail.com Thank u!! :)

atien said...

bleh x email nama kedai dekat kepala batas tu
atien89_ar@yahoo.com

Post a Comment

Thanks :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...