Tuesday, April 17, 2012

Review novel : Jika Benar Cinta

Baru sudah khatam novel pertama kak Lynn walaupun sebenarnya ni novel ke3 dr kak Lynn yang dah dibaca.
Semestinya sudah dijangka novel kak Lynn memang tak rugi dibeli.
4++ bintang dah tentu..

Sinopsis

Lisa break dengan pakwe sebab curang dengan girl lain. Then jatuh cinta dengan Aiman.
Malangnya Aiman bakal tunang Maisara, anak jiran baik mummy Lisa.
Walau Lisa pernah ternampak Maisara ni tak jujur dengan Aiman tapi dia tak nak burukkan keadaan.
Then Hazriq, sama-sama menjalin kan urusan pekerjaan dengan Lisa sering mengejar Lisa.
Tapi Lisa lak tidak berminat.

Then lama kelamaan terbuka gak pintu hati Lisa untuk menerima lamaran Hazriq.
Malangnya, seminggu sebelum pernikahan mereka, Hazriq kemalangan dan meninggal dunia.
Dan rahsia Hazriq juga terbongkar yang dia sudah berkahwin dan Lisa sangat mengenali isterinya.

Lisa sering melawat kubur Hazriq dan berkenalan dengan ''Encik Perdana''.
Aiman pulak melamar Lisa setelah kematian Maisara.
Lisa terperangkap di antara lamaran Aiman dan ''Encik Perdana''
Siapa yang menjadi pilihan Lisa?

 p/s - Semakin tiada masa untuk meng'update' blog T__T
         Banyak entry di tulis awal seminggu dan di biarkan dalam draft.

5 pendapat:

Norzie hany said...

Saya belum baca lagi novel ni.Macam best aje...nak beli la.

Qyla Aqilah said...

Macam komplikated jer..hihihi kalau Q mesti frust nak skip2..:P

MizA said...

Norzie - Miza recommend beli semua karya penulis Lynn Dayana. Semuanya tak mengecewakan. Mungkin susah nk dpt novel ni sebab ni novel pertama kak Lynn. Tak silap cetakan 2009 kot.

Qyla - tak la complicated sgt. tak payah fikir2 masa membaca. cara miza story kot nmpk complicated :)

lynn dayana said...

Thanks Miza. Ini yg pertama, cetakan 2007. Yg pada Miza tu cetakan 5 rasanya. Salam Ramadhan

bz the witch said...

Aku suka novel ni...sampai sekarang inilah novel Lynn Dayana yang aku suka.
encik perdana dan cik satria...hehe...best sangat...

Post a Comment

Thanks :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...