Saturday, June 2, 2012

Wedding BIL - solemnization

Salam.. Jumaat lepas my BIL wedding day di KL.
Solemnization on Friday, reception on saturday. Both event buat di Casa Ombak.
Really nice place for event especially garden wedding. Halaman luar rumah dan center khemah di hiasi paper lantern. Perak kot tengok sebab wedding di Penang belum pernah jumpa yang hias dengan paper Lantern. Kalau dalam blog ni tengok majlis orang lain biasa la. Memang nampak sangat ekslusif majlis nya. Menu malam akad nikah ni nasi + lauk kampung. Juga ada roti jala + kari ayam + kuih muih. Teh tarik pon ada.

Dalam entry ni saya letak gambar-gambar masa nikah je sebabnya takde masa nak edit semua gambar. Majlis pernikahan pada 25.5.2012 Jam 9.30 malam. Dengan 2 kali lafaz sah lah mereka sebagai suami isteri. Mulanya first lafaz dah sah. Siap dah baca doa, batal wudhu dah pun. Then baru kadi tau yang saksi adalah cousin bride. So, kena la lafaz nikah sekali lagi, katanya tak sah kalau saksi ada tali persaudaraan dengan pengantin. Seriously saya tak tahu menahu pasal ini. Maka bertambah la ilmu saya malam itu.

Hantaran


Pelamin

 
 
Lain-lain

 

Anak sedara baru mak su :)
 Tak banyak pun gambar pengantin.. Hehehe.. Banyak je sebenarnya. Tapi sebab load lambat je ni, letak gambar sendiri je la.. Ngeeee.. InsyaAllah esok letak gambar semasa resepsi pula walaupun sebenarnya hari ni majlis sebelah lelaki pula.. Hehe.. Scheduled entry sahaja :)

0 pendapat:

Post a Comment

Thanks :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...