Monday, November 26, 2012

Boy or Girl

TANDA HAMIL BAYI LELAKI 6/15

• anda tidak mengalami morning sickness yang teruk pada awal kehamilan atau mungkin tiada langsung.
• degupan jantung bayi kurang dari 140 kali dalam satu minit
• anda rasakan beban berat dan bahagian depan tubuh
perut anda kelihatan bulat sempurna
• bahagian aerola (daerah hitam di sekitar puting) akan menjadi lebih gelap
• bentuk perut condong ke arah bawah
sukakan makanan yang masam dan masin
suka makan daging dan keju
tapak kaki selalu berasa sejuk
• tangan selalu kekeringan
• suka menghadapkan wajah ke utara semasa tidur
bukan hanya anda, tetapi suami juga bertambah berat badannya.
• anda kelihatan lebih berseri semasa hamil
• hidung tampak lebih mekar
selalu sakit kepala

TANDA HAMIL BAYI PEREMPUAN 4/15

mengalami morning sickness di awal kehamilan
• merasakan beban berat pada bahagian pinggul dan punggung
• payudara kiri lebih besar berbanding kanan
• rambut anda berwarna agak kemerahan daripada sebelumnya
• bentuk perut condong ke arah atas
• perut tampak agak lonjong
• mengidam makanan yang manis
• sukakan buah-buahan
suka minum air atau jus yang bersifat masam
• anda lebih cerewet semasa hamil
mudah moody berbanding sebelumnya
• kulit wajah bermasalah berbanding sebelum hamil
tidak suka makan roti bersama kulitnya
• payudara kelihatan mengembang
• suka menghadapkan wajah ke selatan semasa tidur
 Masa blogwalking jumpa ni. So gatal tangan nak check saya mengandung boy ke girl. Dari 15 tanda-tanda untuk setiap gender tu macam berat pada boy je. Boy 6/15, girl 4/15. Tapi tak banyak pun beza. Tak pe, kita tunggu tahun depan girl ke boy yang kuar.

0 pendapat:

Post a Comment

Thanks :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...