Thursday, March 6, 2014

Check up Anas Syauqi 1 tahun

Anas Syauqi dah pergi check up 1 tahun. Appointment petang tapi kami pergi tengah hari. Mulanya plan nak pergi awal pagi tapi ada kecemasan. Tengah hari baru senang. Best jugak pergi tengah hari, ada 3 orang je. Tak yah tunggu lama cuma JM di kaunter agak biadap. Luckily saya bukan mood meroyan nak balas balik atau maki, so saya ignored je. Hubby yang extra temper. Buka baju segala bagai, hasilnya :-

Berat : 8 kg (naik 100 gram je)
Panjang : 74 cm (naik 4 cm)
BMI : 14.6 (atas line kuning)
Lilitan kepala : 45 cm (normal)

SN yang interview slow motion je. Mengantuk rasa nak tunggu dia abiskan check up. Soft spoken je. Perkembangan semua ok. Kena datang semula lagi 3 bulan. Kemudia pergi cucuk MMR.
Yang saya perasan KK ni tak de rujuk Anas untuk gigi  pun. Pernah tanya hari tu sekali, katanya kena pergi sendiri klinik gigi (bangunan lain) kalau nak doktor cek gigi anak.

Perkembangan Anas Syauqi

  • Berdiri dengan sendiri
  • Berjalan 2-3 langkah
  • Sebut taaa--taaaa--
  • Nak makan apa yang kita makan
  • Boleh lambai, tepuk tangan
  • Nak makan bersuap tangan, tak nak dengan sudu
  • Masih breastfeeding dan makan homemade food tanpa gula, garam dan perasa tambahan
on the way nak p KK
 p/s : masih merangkak, mencari waktu menaip entry kisah birthday party Anas Syauqi

1 pendapat:

Amal Salleh said...

heee sonok kn dok perati ape ank bole buat da heee :)

Post a Comment

Thanks :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...