Monday, July 4, 2016

Iftar di luar

Assalamualaikum..
Tahun ni bulan Ramadhan kami laki bini dah janji nak kurangkan pembaziran dan ke arah penjimatan. Menu berbuka samada saya masak atau beli di kedai 1 atau 2 jenis lauk. Berazam untuk ke bazar ramadhan tapi saya pergi juga sekali. Masih berjimat sebab beli bakso je. Husband pun sama. Dia pergi bazar dan cuma beli 1 juadah. Ada la juga beberapa kali berbuka di luar. Antaranya di :-

Kak Sue de Station. Yang tu memang tak berjimat dah. Bayaran rm90 -__-

Siakap 3 rasa
Sup gear box
Fries
Nasi putih 2
Mango ice blend

Shell. Ni ayah dapat jemputan.


Lala seafood
Kedai dekat rumah je. Ni first iftar di luar sepanjang Ramadhan. Dekat RM 50 la jugak habis.


Goal kami untuk berjimat cermat tahun ini berjaya dan boleh di perbaiki lagi. Kalau tak makan kat luar atau order menu biasa-biasa mungkin lebih jinat. Tapi sekali sekala tekak meroyan gak nak makan siakap dan gear box. Akhir kata, Selamat Hari Raya.

0 pendapat:

Post a Comment

Thanks :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...