Monday, April 23, 2018

Trip ke Ipoh - Gunung Lang - Day 2



15/4/2018 - Ahad



8.30 pagi turun pergi breakfast. Breakfast di kafe sementara. Meja penuh, kami duduk side yang jauh dari makanan. Ada nasi lemak, bubur, buah, salad, roti, ommelete, kopi, teh, air oren, air peach, kuew teow goreng, cereal dan bihun/mi sup. Saya ambil sandwich, salad dan cereal. Auni makan buah, Anas makan cereal. Lepas makan Anas Auni excited nak mandi kolam tapi kolam kanak² dah ditutup. Mungkin sebab kejadian semalam. Area kolam tak leh masuk. Naik bilik mandi dan siap untuk check out.


Lepas check out singgah kedai Eco beli makanan ringan dan mainan kat Anas. Dah janji dengan Anas semalam nak beli mainan. 12 tengah hari sampai Gunung Lang. Alhamdulillah cuaca elok. Tiket masuk RM3 dewasa dan RM1.50 untuk kanak² umur 4-11 tahun. Tunggu turn naik bot. Penjaga tiket bot bisu kot. Bagi arahan guna tangan je. Saya tak paham pun. Rupanya dia suruh pergi pondok pengawal untuk potong tiket. Bot cantik, selesa. 5 minit je sampai balik sana, Taman Rekreasi Gunung Lang. Ada perkhidmatan sewa basikal, taman permainan, sangkar burung, merak, kerbau, emu, ostrich dan lain-lain. Cuaca panas sangat. Nasib baik kami bawa air. Kat sini tiada makanan minuman di jual di sini.


Husband dan Anas tak nak jalan² sangat sebab panas. Saya la paksa bergambar. Lepas habis pusing kami pergi beratur untuk naik bot. Masa ni dah ramai orang. Lepas 2 bot baru sampai giliran kami. Sampai stesen balik sana kami bergambar lagi dan terus gerak ke Hotel Lost World. Hotel dah tempah 2 minggu sebelum. Entri berkenaan Lost World di entry lain.


3 pendapat:

Anonymous said...

Awesome post.

Anonymous said...

I am regular visitor, how are you everybody? This piece of writing posted at this website is really pleasant.

Anonymous said...

Hi there, just wanted to tell you, I loved this blog
post. It was practical. Keep on posting!

Post a Comment

Thanks :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...