Wednesday, June 23, 2010

survey

smlm still cuti..
memandgkn cuaca elok, aku truskn niat nk p survey hrga brg2 tuk knduri..
patutnya aku wat mende ni awl lg. b4 p nilai.
kdai kt area SPU ni kira byk le gak. bkn byk sgt pon..
dlm 4,5 kdai cm2 yg jual brg2 knduri..
lg 2,3 ari gji nk masuk so kalo da survey ni bleh la amik mn2 brg..
dpt lepas 1 mende pon jd la.. xkn nk tgu dkt knduri.
nnt byk duit nk kuar skali gus..'pas2 nnt ade yg ttgal..
aku lak x suka wat keje last minute..

aku p survey dlm 4 kedai area2 bndr sunway tu.. smua dkt2 sng la nk jln.
aku survey bunga telur, beg kertas, beg jerut (aku xtau diorg pgil pe)
pastu uncang kcik2 n brg tuk doorgift.

DOORGIFT

aku cdg nk bg kipas tgn kayu cendana.
da xde stok lak. skarang diorg pakai kain nye.
kdai NONA leh la bg tp kna order dl. hrga lak jatuh dlm rm1.20 - rm1.50...
kdai MAJU leh bg 90sen (xde sarung) rm1 (ade sarung).
tp stok x byk kalo yg ada sarung. n sarung ada kaler pink n purple.
aku mcm x kisah. kalo nk cmpur kaler2 sarung. pas2 ingt nk cmpur ade sarung n x.
sbb nye kdai lain mmg xde stok kipas kayu dah.

bncg ngan mak. mak ckp amik yg kayu tuk bg kwn2 ngn phk laki.
kat org2 lain bg yg kain sbb hrga kain jatuh dlm 80 sen ke rm1 satu..
kdai A TO Z mmg la plg mahal evetho hrga member. srupa hrga kdai lain je yg membe tu.


UNCANG

uncang ni yg kecik2 tuk letak coklat.
aku ada 2 option la either nk letak coklat dlm kotak telur @ uncg ni..
smlm scr rambang survey mcm uncg lebuh murah n lbh sng.
kalo kotak nk melipat kotak 1 hal pas2 nk masuk coklat.. sapa la yg rajin sgt dlm umh ni yg nk wat.
kalo uncang tu sng sket kot sbb masuk je coklat then jerut.
survey2, kdai MAJU tu jugak yg lbh murah.. 100pcs rm13.50
kdai lain rm15 +++
cuma kaler terhad la.. aku x kisah la. mende dlm kotak beg tu.. bkn nk nmpk kn.. penat aku nk ngikut kaler tema je... jenuh nk cari.

BEG JERUT/BEG KERTAS

asalnya da beli kat nilai. beg jerut 200, beg kertas 800
aku ni slalu ada prasaan was2. takut x cukup...
bl pk2 biar lebih dr x cukup kn.
ingt nk tmbh beg jerut 50-100
begkertas 100-200..
ikut bajet la..

BUNGA TELUR

xde plan pon nk beli lg sbb aku x pandai mende2 ni.
kna bw mak chaq yg lebih arif.
just tgok2 n sj2 tya hrga n tgok kaler..
mcm nk kena beli lbh je sbb ms bertandang nk kna bw 2 pahar.
ade yg murah 60sen 1 tp xde sarung
yg de sarung jatuh rm1 keatas la..

ps2 smlm p umh mak chaq.. smbg2 sket preparation, hntaran, kaler.. bla bla bla...
blik cite kt cik tunang,,
pas2 tya psl baju nikah bl nk p beli.. alih2 aku yg kna marah..
katanya awal lg.. jgn dok kalut..
sedey tul aku..
aku mikir mende nk upah. baik le cr awal. nk cr org upah lg.. pas2 kalo mende da siap buatnya ada x kena, smpat la lg nk cr ikhtiar.
ni smua nk wat last minute.
smua laki pk cm2 ke?????
ke tunang aku sorg je

pas2 mula la dia babit dgn brg nikah
dia p pjbt agama nk amik brg nikah.
org kat pjbt agama kata jgn amik lg sbb awal lg.
aku gk kena sbb kalot2 suruh dia amik..
bkn ke abg ipar dia yg suruh dia p amik ms diorg dtg umh aku dl.
aku mls nk gado2. aku syap dan tdo...
mn le aku nk tau awal lg nk amik brg tu..
mcm la aku slalu kawen.
ni br 1st time ok.
dah la nk kawen tarikh cun.
nnt xde kadi cmne.?//
hahahahhahahaha

0 pendapat:

Post a Comment

Thanks :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...