Thursday, September 30, 2010

bridezilla

awal2 lg da jadi bridezilla..
hoho..
aku ada tempah towel tuk sulaman nama..
for hantaran la..
beli tpwel yg fav kaler n nice material..
da antar tuk sulam lebih 5 bulan..
antar skali ngan fiance nye..
da siap lmbt x kisah la sbb blom nk knduri pon..
smlm akak tu dtg antar towel tu..
katanya da siap la kan..skali tgok dia silap wat...
sgt bengang..
kalo setakat tertukar aku nye dgn fiance xpe lagi..
ni p tukar dgn org lain..
so towel yg ada nama aku adalah bukan towel aku beli.
phm x?

mmg la mak aku ada bagi 6 helai towel untuk akak tu sulam..
2 aku,2 my kezen n lg 2 pak su nye.. msg2 mmg untuk kenduri kahwin..
n masing2 kaler lain n towel material lain...
cmne dia leh wat silap?
aku nye towel ritu aku antar plg awal.
aku letak plastik asing2,xplain baik2 ape yg nk tulis.

so, pas dia tau dia salah dia nk beli towel lain ganti..
aku ckp ok, gantikan yg lain.
skali tgok kaler x mcm aku nk.. aku beli kaler dark blue n purple..
dia beli light blue n purple..
katanya xde stock dah kaler aku nk..
haa.. tau pon xde stock.. sapa suruh silap wat..
mak lak xnk panjang cite sbb aku mmg dok bebel2 la..
dgn siap lmbt, silap wat..
mak kata wat je la pakai towel baru, nnt dia bayar smua..

ini satu g aku bengang.. kalo da dia wat silap,kot la nk tebus salah, at least yg silap tu xyah caj.
ni dia bantai caj jugak harga sulam yg silap, towel baru n sulaman baru.
lastly aku cakap kat mak, cancel je yg sulam baru. towel tu xyah bayar.
bayar yg sulam dekat towel silap tu je..
nk xnk pakai gak la yg silap wat tu..

cite kat encik tunang, dia pon marah. dia nk beli towel br sendiri bg balik kat akak tu suruh wat.
aku ckp better xyah.. silap2 taun depan pon lom tentu towel tu siap sulam..
aku suruh pakai je towel tu.. kalo dia x berkenan, xyah letak towel dlm hantaran..



ni towel ms tunang, org yg sama wat..

6 pendapat:

lan_ax said...

konfem bengang giler.. ni la masalh bangsa kita.. nk tolong bg bisnes, tp buat ntah pape.. x bagi kang kata x support bangsa sendiri.. pape pn rileks erk.. terpaksa bersabar jelah..

MiEzA said...

yup mmg bengang.
tp nk wat cmne.. sabar je la..
malas nk panjang2 cite, nnt menambahkan sakit ati.

My TeRrIToRy... said...

bawak besabar...bakal pengantin tak elok marah2...hilang seri :)

MiEzA said...

haha.. marah o0o.. bnda yg nk x dpt, kna byr lbh lak tu.. org yg slh xnk tgg jwb lk

luvira said...

sabar ekk..sabar..bertenang..;)

baper harga sulam tuh???mahal tak?

MiEzA said...

murah je.. 2 helai towel tu dlm rm11

Post a Comment

Thanks :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...