Friday, October 1, 2010

guest book a.k.a buku tetamu

da lm nk wat n3 ni..
guestbook..
kat penang benda ni aku xnah jumpa g..
actually aku mmg xnah jumpa lgsg kat mn2 wedd yg aku g..
bl bc blog b2b br tau kewujudan mende alah ni..
haha..
bagus pe guest book ni.. ade kenangan n coretan kwn2 yg kekal..
setakat pesanan mulut je ms ari kenduri tu mesti x ingat..
n pengantin mesti bz that time n x ingt pon sapa yg dtg..
mgkn ade tetamu yg x sempat jumpa..

tp kalo ada guest book, at least ada sumthing from our frens..
mmg plan nk wat guest book ni..
tp kna ada org jaga buku ni..
kalo x, x mustahil buku ni leh ada merata2 n kosong smpai majlis abis..
pastu buku ni mmg ada dijual..
ingat kna DIY..
leh gak kalo nk DIY if ada masa..

so jom tgok gbr guestbook ihsan GOOGLE



ini sgt cute

ini sgt simple n sweet

ni meja for guest book yg sgt simple tuk DIY

ni lg senang nk wat

pakai pinggan pon bleh.. hehe

orait.. sok pg keje.. ade masa sok, smbg gugel

10 pendapat:

sharifuddin N shakina said...

idea pakai rostrum (betul ke ejanye ni) best..

dyn said...

kalo rajin g parkson time sale cume rm25 je guest book from Russ...

MiEzA said...

kina - rostrum? 1st time dgr

dyn-td g parkson x ingt nk sgah.. kt popular td jumpa hrga rm20 je

Eryati said...

jarang d gunakan...

ThumBelina said...

rostrum?br 1st time dgr jgk...
tp kalo hrga dlm rm20-rm25 ok la tu..
prnah tgk kt jusco..rm55...
nk save bundle kertas n binding sndiri..hehhe

MiEzA said...

eryati - pe yg jrg digunakan

thumbelina - miza nk binding sndri gak tp takut mudah koyak..

ThumBelina said...

bli kertas tebal buat cover..kalo koyak gk xtau la...hehhee...
miza,dh dpt buat shoutmix chat..yeay..sy budak pndai....hahhahaa

MiEzA said...

maksud miza yg isi dlm nye mudah koyak bahagian binding tepi tu.. kalo kulit xde masalah sbb leh cr hardcover..
da wat ek? leh miza tgal jejak..

nana said...

wow...bznyer bride-to-be ni..dah lamer tak tgk blog kau..skali tgk..waaahhh...hebat...preparation kawin..=)

erm..for me...guest book ni sgt bagus..dh 2,3 wedding aku g..ader je guest book...yup..u r right..ni tatapan utk pengantin..almaklumlah..sure kau bz..tak sempat layan sumer...so from this book, kau boleh tahu saper yg dtg right..

so aku sokong 100++ % for this guest book...=)

MiEzA said...

nana, kalo aku guest book ni ko nk tolong jaga kn ke? aku takut org2 kata pe je sbb kat png ni lom pnah aku p wedding yg ada guest book tp aku sgt tingin nk wat

Post a Comment

Thanks :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...