Thursday, April 7, 2011

Holiday di langkawi


salam...
01042011 - 03042011
saya. suami dan keluarga saya ke langkawi..
family trip dan holiday.

sewa hotel di pekan kuah...
cuaca kurang elok sangat..
mujur xde hujan lebat..
cuma mendung..

naik ferry di jetty kuala kedah jam 4.30
bertolak agak lambat..
saya balik keje malam kul 8 pagi. tgh ari pick up my cousin & sister dr school
then after solat jumaat baru gerak.

parking kereta di rumah teman..
save rm30.. semalam parking di jetty rm15..
memang banyak kutu2 akan keliling kereta dari traffic light nak ke jetty..
sungguh rimas..

perjalanan dlm 1jam 30 minit..
ombak memang ganas gak la.. ferry memang berolak alik je..
memang saya dan suami mabuk laut..

sampai jetty mak ayah dah siap2 amik keta sewa..
trus ke hotel dan berehat..
lepas ,aghrib g makan di pantai cenang..
menu ikan siakap 3 rasa, tomyam campur, telur dadar,
kailan ikan masin, sotong bakar, kerang bakar..

dinner di cenang

esoknya... 02042011
seawal 9 pagi..
breakfast kedai mamak..
g dataran lang, awana portal malai,


dataran lang..

tak tau tempat ni napa pe..
tp cantik sebab banyak kapal layar parking sini

kedai jual gamat, pantai cenang, cabel car, pantai pasir hitam

pantai pasir hitam

turun tangga baru leh p 'segitiga bermuda'


tempat ni la saya panggil 'segitiga bermuda'





pastu g cave and island xplorer - eagle feeding di tanjung rhu, gua kelawar, gua buaya..



fish feeding di tanjung rhu..
ikan pari tu sangat besar..
namanya johny

lastly shopping.. BEST2...

gila tengok cokelat murah2...
beratus abes.. dengan pesanan kekawan lagi...
sendiri punya lagi...

malamnya mmg gantung kaki le.. letih tak hingat..
dengan sakit badan lagi..

ahad 03042011
awal2 dah g jetty beli tiket balik..
ferry 1.30ptg..

pas sarapan, ke pantai beringin..
ni lokasi wajib kami sekeluarga pergi kalau dtg langkawi..
tapi sayangnya pantai ni dah x cantik macam dulu..

aksi candid di pantai beringin

pantai beringin

pas tu melilau di jetty saje sementara tunggu ferry..
owh.. sempat berjumpa ngan roomate masa di matrik dulu..

dah berzaman x jumpa.. last tahun 2005 kot jumpa...
dapat adiah kawen lagi.. ngeeehhh..
thanks hanum kat vietnam ko sekarang ek..

1 pendapat:

nuhan said...

yuhuuu~
oit oit bukan vietnam, kemboja lor..hikhik ;p

Post a Comment

Thanks :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...