Monday, April 11, 2011

W-day - kompang





Salam..

Tak lengkap rasanya majlis perkahwinan tanpa paluan kompang..
Pas decide date untuk kenduri, saya pun risik - risik la team kompang yang ada sekitar butterworth..

Saya hanya kenal satu team.
itu pun sebab saya terperasan sorg ahli group kompang tu kawan sekolah rendah saya..
kebetulan saya pun terjumpa dia dia facebook..

Saya pun mintak quotation harga dari dia..
katanya ada pakej tuk kompang ni..
harga bergantung kepada banyak mana lagu yang diorg main..
macam tu rupanya...

harga yang dia beri saya tak ingat..
macam biasa la.. akan bagi special price sebab kawan2..
erm.. T_T

bila bincang ngan ayah katanya harga tu mahal..
huhuhu..
tapi dia ok je kalau saya nak...
pendapat dia diorg mahal...

saya pun buntu nak book ke tak..
sama macam hal deejay..
sebab busy ngan kerja dan persiapan,
saya terus terlupa hal kompang...

lepas akad nikah, pakcik saya tanya hal kompang..
saya baru teringat..
saya lom ada kompang tuk majlis saya...
redha je saya..
mintak je la deejay main cd kompang...
sedih sungguh masa tu..
sepupu saya lak dok push suruh cari gak kompang..
katanya tak lengkap majlis, nanti dah abis majlis saya menyesal..

saya memang macam nak menangis dah masa tu...
sehari sebelum kenduri, pak cik saya datang dah bagitau...
dia dah dapat kompang tuk majlis saya..
dan berita baiknya, dia sponsor... (-.-)

owwh... sungguh lega rasanya...
makanya... majlis saya lengkap ngan paluan kompang original..
bukan cd.. kompang mengiringi perarakan saya dari jalan utama sampai ke pelamin..
pastu diorg mengelilingi pelamin dan main beberapa lagu lagi...
sungguh gembira rasanya...


0 pendapat:

Post a Comment

Thanks :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...