Saturday, July 2, 2011

album kahwin

salam...
seperti yang di ceritakan dalam entry lepas - lepas..
saya dah dapat album dr OP awal jun..
tetapi disebabkan sibuk dengan kenduri abang ipar dan
album kahwin saya bermastautin di rumah mak ayah saya,
maka baru minggu lepas album kahwin saya pulang ke rumah kami.. (rumah sewa. bila pulak beli rumah ni)

dan kesibukkan melampau (alasan standard)
baru sekarang ini berkelapangan nak menaip kedalam blog.

sebelum proceed dengan printing album..
abang Nasir emailkan kepada saya gambar - gambar kami yang di edit mengikut susunan didalam album..
dan muka depan album..
lepas saya setuju dengan editing dan susunan gambar2 itu baru  dia proceed untuk printing,
selepas 10 hari album pun siap dan selamat sampai di tangan bersama frame gambar kahwin kami seperti di entry ini..
so ini email pic2 yg dah abg nasir edit,susun untuk approval saya before printing
dr front page. page 1 sampai 30.. pastu st sendiri combine 3 page untuk masuk dlm blog ni

front cover








ya.. album ini agak lambat siap kot banding dengan pengantin lain yang date kahwinnya lebih kurang saya.
silap saya jugak yang x deal dan tanya ngan OP tentang tarikh album akan siap.
macam sorang kawan saya dia siap - siap tanya kat OP before deal berapa lama amik masa untuk album siap.
OP dia janji sebulan dari tarikh majlis resepsi.
dan dia tanya kalau siap lambat dr sebulan camna?
OP setuju untuk bagi diskaun 50% dr harga asal.
great deal kan? dr price rm19++
dia dapat less than rm1k (sebab OP mmg lmbt siapkan dari waktu yang dijanjikan)

tapi saya memang tak fikir panjang masa tu.
yang saya tau saya dah lama admire pic2 abang nasir.
ape pun jadi sy nak abg nasir jd OP sy..

selain dr tu jenis album kita pon memainkan peranan.
contoh custom @ sticky. sticky lebih cepat siap.
custom take time.. editing picture then nk susun put the quote
then hantar printing..
(berdasarkan apa yang saya tahu)
berbalik kepada cerita album..
jom tengok pic2 (LQ pakai e72 bukan xperia)
the briefcase. berat sungguh kalau nak mengikut kudrat perempuan lemah mcm saya ni

inside
front cover berkaca mcm pre wedding album juga tp ini lebih berat
page dalam


sekian~

8 pendapat:

azwa amani said...

waw... cantik lah kak.. :) mahal tak kak?? ceihh, tanya macma nak kawin besok hari jerr

MiEzA said...

hehe.. nk tau price kena bisik2 :) nnt kita pm :P

Cik Emie said...

lawa..suke ur outdoor..kt mane la ek?

A.N.A said...

mieza amek ngn nasir zain ye?tgh tunggu quotation dr dia jugak nie utk 2012 punyer..hehehe

MiEzA said...

Cik emie - yg bj putih biru kt tmn tasik taiping... Bj cream kt blkg umh je... RnR bagan ajam.

A.n.a - yep, nasirzin...

SophoRoSyNe a.k.a cik giRang said...

jenjalan cni...

btw, saya pon miza jugak..n nama tunang pon azlan jugak.. hehehe

(^_~)y

MizA said...

SophoRoSyNe a.k.a cik giRang - serious? wah.. best2.. leh jd geng ;)

SophoRoSyNe a.k.a cik giRang said...

hehehe... serius la.. :)

Post a Comment

Thanks :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...