Monday, October 10, 2011

novel : setia menanti

salam semua..
setelah berehat dr menail beberapa hari ni kembali nak review cerita novel yang dibaca sepanjang mc dan berehat di rumah ni. ^___^
kali ni nak review novel yang bertajuk SETIA MENANTI karya Fauziah Ashaari
penulis novel yang agak popular.
best seller semestinya OMBAK RINDU yang telah difilemkan..


rate saya untuk buku ni 4/5
memang berbaloi dibeli.
edisi susah letak

REVIEW SAYA

kisah pasal Adrina, jatuh cinta pandang pertama pada Ajmal.
kira jatuh cinta zaman sekolah la.
tapi Ajmal reject. dia pun jauhkan diri dr Ajmal
Ajmal lak kat U bercinta ngan Fatiha.
pasal masalah2 peribadi Fatiha tinggalkan Ajmal tanpa penjelasan.
bila masing2 dah bekerja mak Ajmal kahwin dengan ayah Adrina.
jadi adik beradik tiri.
bila dah tgal serumah slalu jumpa diorg pon fall in love.

dah bertunang tetiba muncul lak Fatiha sepejabat ngan Ajmal.
Ajmal kahwin dengan Fatiha selepas Fatiha jadi mangsa rogol dan Ajmal nak selamatkan maruah Fatiha.
Adrina yang tau hal tu mengelakkan diri dari Ajmal dan berkenalan ngan Zul.
Ajmal & Adrina dah bincang nak putuskan pertunangan
diorg balik kampung mak Adrina untuk maklumkan hal tu.

malangnya diorg kena tangkap khalwat ngan org kampung dan dikahwinkan.
hubungan Ajmal & Fatiha bertambah baik selepas kelahiran Faisal.
manakala hubungan Ajmal & Adrina plak tak ok sbb Adrina marahkan Ajmal yang menduakan dia.
Fatiha lak kna barah otak. selepas dia meninggal Ajmal & Fatiha bahagia menjaga Faisal.

habisss....

actually ada lagi part2 yg best tapi biasa la tak larat taip.. ^__^
sila beli ok kalau berminat membaca novel.
karya FAUZIAH ASHAARI memang tak mengecewakan. :)


p/s - selamat ulang tahun pertama kepada my lovely cousin.. dan selamat menerima org baru tahun hadapan

cousin yang paling rapat & also pengapit saya ^__^


0 pendapat:

Post a Comment

Thanks :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...