Sunday, January 22, 2012

Dating ^_^

AMARAN : ENTRY INI PANJANG DAN PENUH GAMBAR

Salam dan holla..
Seperti yang diceritakan dalam entry lepas yang saya nak buat
entry sambungan cerita selepas ke wedding classmate hubby.
Kitorang janji dengan kawan hubby nak jumpa balik lepas asar.
Sempat la hubby rest jap.
Hubby keje malam sebelum tu.
So lebih 24 jam dia tak tidur.
Takut gak la sebab dia nak drive nnt.

Kawan hubby ajak ke Bukit Bendera (BB).
Kami pon proceed sbb sejak BB renovate lom g lagi.
Malangnya on the way nak ke sana dapat info yang BB closed.
Tetttttt.. Then saya suggest ke Tropical spice Garden (TPC)
Tempat idaman nak shoot potraiture.
Tapi belum kesampaian hajatnya.
Malangnya kami tak tahu jalan.





Ni la rupanya tempat idaman nk wat potraiture photoshoot
Photo credit to google



Picture bawah ni lak credit kepada Dee LaPena
 


Yang di bawah ni pulak dr NuzulTaufiq

Cantik kan? 



Berpandukan GPS kami sesat.. T_T
Hehehhe... Rupanya GPS tunjuk short cut yang belit-belit jalannya.
Then pusing-pusing rupanya jalan yang sama je kami guna nak ke Batu Feringgi.
TPC atas sikit dari Batu Feringgi.
Bila dah sampai sana sudah jam 7 malam.
Gelap je sekeliling. Fikir yang tempat tu dah closed.
G tanya guard, rupanya buka sampai 11 malam.
Yang bukanya restoran disitu saja. Restoran namanya Tree Monkey.
Tempat yang cantik tu tak buka dah. Huhuhuhu.





Maka kami ber4 yang kelaparan ni order la makan..
Sebelum tu dok snap picture je non stop.
Waitress dok tgu je bila kami nak duduk nak amik order.. ngeeeee
Tengok menunya... Arrrrkkk..
Nama menu pelik ok. Nasib ada gambar.
Dan harganya leh telan air liur berkali-kali.. T_T

Nasi Grg Belacan RM14.80++

Pineapple fried rice RM 16.80++

Phad Thai RM 16.80++

 
Makan-makan, snap sana sini, chatting maka gerak la kami dari Tree Monkey.
Kami singgah di Hard Rock Hotel di Batu Feringi.
Yang girls teringin nak bergambar dengan gitar gedabak..
Hubby je tak heran sbb dia pernah mai dah.
Banyak sangat  spot untuk shoot di sini.
Yang bestnya di swimming pool ada parti buih..
First time tengok parti buih, memang jakun sungguh.
Tambah lak mat dan minah salleh je yang menari.
Memang leka la. Sampai lenguh kaki berdiri.







Setel snap photo di Hard Rock kami ke Padang Kota lak.
Tak lama di sana sebab diorg janji nak jumpa kawan2 lain.
Then ke RnR Bagan Ajam lak.


Kawan2 hubby buat BBQ malam tu.
Dah macam gathering la jadinya.
Majoriti mereka dari sekolah yang sama.
Lepak sana, tgok gelagat org, sembang-sembang, makan-makan
dan mengambil angin laut. RnR ni sebelah laut.
Jam 3 pagi gak baru kami gerak balik.
Itu pun sbb kwn hubby keje pagi nanti dan hubby keletihan.
Dan keesokan harinya kaki saya sakit dan bengkak selama 2 hari.
Huhu...
Wasalam

2 pendapat:

iizla said...

banyak rupanya tempat menarik kat penang ni..

MizA said...

Ye kak.. Jom la cuti2 Malaysia di Penang ;)

Post a Comment

Thanks :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...