Tuesday, February 21, 2012

My collection

Salam..
Masih ingat entry INI? Mesti tak kan?  ^_^
Entry tentang saya yang suka mengumpul fridge magnet (FM).
Ahad yang lepas pergi bershopping dengan hubby, selain beli barang dapur, bedsheet, saya juga beli FM.
Tak plan pon nak beli tapi bila masuk kedai tu tengok banyak collection FM oversea.
Nak tunggu saya g oversea memang tak la kan.
Nak pesan pada kawan-kawan yang pegi, erm.............
Maka saya terbeli la.. (ter la plak kan)

tak yah g overc pon leh dapat FM dr overc ^_^
Sikit je kot belinya. Actually banyak gak yang dijual.
Ada yang dari negara yang sama. Tak berminat la plak nak beli dari negara sama.
Padahal masa g Melaka, beli sampai 20 yang Melaka saja erkkk
Lagipun agak mahal harganya T___T

Last week mak ayah balik dari Kashmir, India ada belikan FM untuk saya. \{^_^}/

Agra - tempat Shah Jahan kena kurung dan  Taj Mahal - lambang cinta Shah Jahan

Then, hubby yang tahu wife nye minat kumpul FM pesan pada officemate nya yang ke Thailand. Thanks abang sayang. :-*

FM ke dua dari Thailand :)

Maka bertambah banyak la koleksi saya walau dalam negara Malaysia ada 3-4 negeri je T_T
Negeri tumpah darah sendiri pon tak de koleksi lagi. Dulu dah beli tapi bagi kat mak.
Kena ajak hubby ke Chow Rasta g beli ni T____T
My latest fridge appearance ;)

Kena beli fridge yang lagi tinggi +_+
Ada lagi 5 kot kat side tepi. FM haiwan berbulu, berekor, bertaring.
Hubby cakap ganggu dia nak buka fridge. Maka saya tepek di tepi.
Dan beberapa FM yang magnetnya dan hilang T__T
Saya aim nak bagi cukup negeri dalam Malaysia. (angan2 tak hingat) :P
Hahahhahaha..
Nanti dah tercapai hajat saya up entry lain k.
Wassalam  ^_^

6 pendapat:

iedchan said...

owh hahah..nice...takyah gi obersea ...besh2.

MizA said...

iedchan - kan? hehehhe

Norzie hany said...

Saya pun minat kumpul fm.sama la hobi kita ye.

MizA said...

Ye ke Norzie? Leh la berkongsi cerita mana dapat koleksi murah2.. :)

Opie said...

ai pon dulu peminat tegar fm....mmg gile..klu nk ikut ada 600 pcs fm..lebey kot. tp skrg dah slow...and byk dah let go jugak...tak terdaya nk menjaga nye dah...siap buat blog lagik http://opie-fridgemagnet.blogspot.com/...mmg klu membeli sakan la dulu..tp skr nih kumpul klu time pi travel je..eksklusip sket...tp mmg kopak la layan hobi nih dulu...hahaha

MizA said...

wah.. banyaknya koleksi... :)
sy pun skrg beli yg mana macam rare je..
tapi blom rasa nak menjual lg.. sayang sgt..

Post a Comment

Thanks :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...