Friday, March 2, 2012

Review novel : Kan Kukejar Cinta Kamu

Salam..
Jom review novel.. Selamat sudah menghabiskan novel ni semalam.
Saya order novel ni directly dari penulisnya sebab belum jumpa novel ni di kedai-kedai buku.
Dah la ramai yang review cakap novel ni sangat best.
Terus tak sabar tunggu novel ni sampai kat kedai buku Penang.
Maka orderla saya di FB Fauziah Ashari (FA)
Yang bestnya siap dapat autograph.. \{^_^}/
FA juga penulis novel Ombak Rindu



Saya sangat suka novel ni. Hero dan heroin nya bukan la 100% perfect seperti dalam novel - novel lain.
Masing-masing ada kelebihan keburukan. Novel ni sangat sesuai untuk yang baru kahwin.
Banyak asam garam rumah tangga. Adengan dalam bilik tidur pun ada.. Hahahaa..
Tapi tak de la censored, cerita directly. Mana yang dah kahwin paham la.. +_+
Saya bagi 4 bintang dari 5 (4/5)

Sinopsis

Alma dan Rayyan berkahwin 3 bulan sebelum pulang ke Malaysia.
Kedua-dua keluarga mereka bermusuh. Tapi demi cinta diorg redah dan sanggup hadapi dugaan bersama.
Sehari selepas kepulangan mereka ke Malaysia, Rayyan kemalangan dan hilang ingatan.
Berbagai cara Alma lakukan untuk mendapatkan Rayyan semula.
Tambah lak dengan nenek Rayyan yang mengetahui perkahwinan mereka.
Sehinggalah keluarga Rayyan merampas syer syarikat keluarga Alma sebanyak 60%

Alma dibuang keluarga apabila mereka mengetahui yang dia sudah berkahwin dengan musuh keluarga.
Alma putus asa dan membawa diri ke JB. Tinggal bersama Kalsom dan jadikan keluarga Kalsom sebagai keluarga angkatnya.
Kemudian nekad untuk bercerai dengan Rayyan setelah mengetahui yang Rayyan akan berkahwin dengan Dilaila.

Rayyan bersetuju untuk bercerai dengan perjanjian. Mereka harus tinggal bersama selama 2 tahun atau syer 20% milik Alma menjadi milik Rayyan, dan beberapa syarat lain.
Berbagai dugaan berlaku pada mereka semasa tinggal serumah.
Bergaduh, bemesra. Dan Rayyan menjadi bertambah keliru apabila perkara negatif tentang Alma di ceritakan.

Sehinggalah rahsia sebenar permusuhan keluarga mereka terbongkar.
Dan yang jahat mendapat balasan dan insaf.
Yan jujur dan benar mendapat bahagian mereka.
Yang penting happy ending. huhuhu

Ok.. itu sahaja..
Jumpa lagi di next entry :)

4 pendapat:

Anonymous said...

Assalammualikum.

Moga kak miza dan suami dalam keadaan sihat hendaknya.Wah..formal gitu ayat saya.Kak miza,saya cadangkan akak buat satu label tentang novel.Mana tau ada peminat2 tegar novel ni yg nak baca apa yg akak review.Sebab kalau asyik tekan older post,pnat plak.Saya tau banyak novel yg akak da review.Maaf kalau terasa.Hanya cadangan sahaja

anNaqia said...

wah, da lame xbaca novel Fauziah Ashaari. tenkiu for the review kak! :)

the_hazami said...

mcm mana ek nak order directly from fauziah ashari?

MizA said...

anon - thanks dear for the suggest. Memang plan nak buat label khas untuk novel tapi kurang waktu nak xplore cara nak buat. InsyaAllah Miza try buat a.s.a.p ye.. tq dear :)

anNaqia - welcome dears :)

the_hazami - hantar msg disini dear http://www.facebook.com/people/Intens-Idea-Fauziah-Ashari/100000769737602 mention nak order novel mana, nanti kak FA sendiri akn bg no acc. harap dapat membantu ye :)

Post a Comment

Thanks :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...