Sunday, April 8, 2012

Review novel : Valentine Datang Lagi dan Pergi

Karya Ahadiat Akashah (AA), ''Budak Setan'' merupakan novel pertama saya baca
semasa zaman persekolahan dahulu.
Novel AA tak pernah mengecewakan yang buat saya kecewa ending 'tergantung' T__T
Koleksi novel AA paling banyak dalam koleksi saya.

Semasa memborong novel bulan lepas ternampak novel terbaru dari AA.
Tak baca sinopsis terus grab. ^_^


Memang tak mengecewakan novel ni.
Karya AA masih seperti dulu. Yang best nya ending tak 'tergantung' macam dulu.
Tak banyak pun kisah valentine dalam ni. Mungkin tajuk perlu ditukar kot.
Novel ni nipis je, cerita yang ringan. Tapi ending memang tak terfikir.

Sinopsis

Anggun Abadi telah diperdaya oleh Raymie, teman lelakinya.
Saat itu  dia diselamatkan oleh Jefry.
Dia terhutang budi dengan Jefry dan apa yang telah mereka lakukan
membuatkan dia jatuh cinta pada Jefry.
Tujuh tahun kemudian Anggun menghadiri temuduga dan berjumpa
dengan Mikhail yang seiras Jefry.
Mikhail bahagia bersama isterinya  Hayati dan sepasang anak mereka
dan menafikan dia adalah Jefry tetapi Anggun begitu pasti
Mikhail adalah Jefry.

Anggun kemudian diperkenalkan oleh Mikhail dengan Hayati dan ini
membuatkan Anggun mengangkat tangan tewas dengan kesempurnaan Hayati.
Tuntutan kerja merapatkan hubungan Anggun dan Mikhail.
Mereka jatuh cinta tapi masing-masing tidak meluahkan perasaan.
Hayati perasan akan perubahan suaminya dan tidak mahu bermadu.
Dia keluar dari rumah dan membawa bersama sepasang anaknya.

Kemudian satu persatu rahsia teruangkai.

p/s - Tak sempat nak update blog bila dah bekerja T___T

0 pendapat:

Post a Comment

Thanks :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...