Thursday, May 24, 2012

Kisah nuffnang

Salam dan hai..
Lama tak update cerita nuffnang dan Buffer Earnings (BE).
Mula-mula start blog memang tak register pun nuffnang ni.
Blog pun private je masa tu. Then bila dah prepare hal kahwin blog sudah public
dan baru tahu pasal nuffnang selapas blogwalking merata ceruk.
Excited bila first time dapat BE dan campaign walaupun income first BE hanyalah 18 sen dan campaign dapat 25 sen je T_____T Bila dah sibuk kerja dan berumahtangga tak hirau dah dapat BE ke tak, earning berapa ringgit pun tak ambik tahu. Then bila dah MC 9 bulan sibuk balik amik kisah. Hahahahahhaha

Mula la apply tips-tips dari otai yang makan gaji bulanan dengan cash out dari BE je.
Alhamdulillah sejak dari tu BE memang tak putus-putus. Kadang-kadang ada la senyap seminggu then dapat balik BE baru.

Setelah 2 tahun register dengan nuffnang saya memang belum pernah cash out dan earning belum mencapai RM100. Hajatnya bila dah RM100 baru nak cash out. Hujung tahun kot baru dapat. InsyaAllah.
Tak berharap sangat pun. Blog pun tak pernah lebih 100 UV sehari T____T


p/s - malam ni dah nak gerak ke KL untuk majlis pernikahan dan resepsi BIL.

5 pendapat:

Qyla Aqilah said...

Miza, share ler macam mana nk dpt Be selalu..huhuhu thank you dear!!

Wani said...

Lols..same le kite:D

MizA said...

Qyla Aqilah - insyaAllah miza edit entry ni dan tmbh tips yang miza baca atau miza buat entry lain je. Miza usahkan ye :)

Wani - hihihi :)

Shakina Farhan said...

xpe miza..dah dpt BE tu makin cpt nak capai target..:)

MizA said...

Kina - Alhamdulillah :)

Post a Comment

Thanks :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...