Thursday, May 10, 2012

Review novel : Dapur Wawa


Salam...
Novel ni macam kisah hidup saya je.. Hahahaha..
Isteri yang kenal dapur selepas berkahwin. Pendek cerita 80% isi novel ni penuh resepi yang Wawa cuba masak. Boleh la try mana-mana resepi yang ada dalam ni.
Bacaan yang ringan. Memang fully kisah hidup Wawa di samping insan-insan yang dia kenal.
Di sebabkan penulisnya dari Singapura ada jugak la word yang saya tak paham apakah maksudnya. Tapi buat-buat paham je la.
Bosan-bosan leh la baca novel ni.
Bagi saya sekadar untuk bacaan lapang, tidak untuk disimpan.

SINOPSIS

Wawa, 32 tahun, pekerja kelas atasan menerima lamaran Encik Abu si 'driver'
atas pilihan bonda dan Kak Pah. Selepas kahwin baru tahu yang Encik Abu adalah pilot.
Wawa yang tak tahu memasak, lepas kahwin pulun la try bermacam resepi dari GOOGLE dan bantuan sedara mara serta kawan-kawannya semata-mata untuk suaminya.
Endingnya, ????????

Kesimpulannya novel ni pasal kisah hidup Wawa dari belum kahwin sampai dah kahwin.
Apa pengajarannya pun tak tahu.
Mungkin nak wanita belajar masak sebelum kahwin kot.

0 pendapat:

Post a Comment

Thanks :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...