Thursday, August 30, 2012

Hadiah 3 Julai

Di entry INI saya letakkan cerita kenangan 3 Julai tahun lepas. Tapi 3 Julai tahun ini saya menerima hadiah dan semestinya kenangan yang tidak dapat di lupakan juga. Maaf cerita bulan Julai, bulan Ogos baru mau publish entry. Saya sangat takut berlaku masalah, sementelah masih di awal kandungan. Ini pun saya masih takut. Apa sahaja mampu terjadi atas kuasa Allah. Saya tidak berhenti berdoa akan kandungan saya selamat sehingga melahirkan. Amin


Kenapa baru sekarang saya publish entry ini? Mengikut perkiraan saya, semasa 3 Julai kandungan saya baru berusia 2 minggu 5 hari. Tetapi mengikut perkiraan LMP 4 minggu ++. Nampak kat result tu ada tulis weakly? Bacaan hcG level masih rendah,

Camna saya boleh jalankan ujian ni, padahal saya masih belum di beri kebenaran untuk pregnant. Salahkan saya atas kedegilan ini. Setelah sebulan berhenti secara sendirinya penggunaan nasal spray, then saya dan hubby terus planning untuk pregnant. Alhamdulillah berjaya. Period baru lewat beberapa hari, tetapi tangan dah gatal nak check. Ditambah rasa nak pitam, demam dan loya sehari suntuk. Maka keesokkan harinya saya curi-curi hantar spesimen ke makmal. Dan itulah keputusannya. ~_^

Tahu je keputusan memang tak sabar sangat nak inform hubby tapi hubby keje malam. Seharusnya dia tengah tidur waktu itu. Then bila balik rumah beritahu dia macam blur dan mintak kepastian. Bila dah pasti baru lah dia tersenyum lebar dan ....... (censored) muahahahahhaahha

Then just inform mak, sedara terdekat dan BFF ku. Berbagai nasihat mereka berikan secara percuma dan juga ucapan tahniah. Thanks my love. Then hubby tanya nak bersalin kat government ke private? Kelakar je, baby baru sangat dah di fikir kan sampai ke situ. Hubby Google diet, emosi dan ayat-ayat Quran untuk preggy mommy, Ape pun saya bahagia dan gembira dengan kehadirannya.

3 pendapat:

nYomeL said...

Alololo comel.. Hehe!
Congrats dear!

Nina Isofea said...

Congrats miza dear! Jaga diri baik2 yap..

MizA said...

thanks frens :)

Post a Comment

Thanks :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...