Tuesday, October 30, 2012

4th antenatal check up

Salam dan hai..

Minggu lepas saya ada appointment yang ke 4 (kalau tak silap). Appointment seperti biasa jam 2 petang dan hasilnya.

Urine - negative protein, negative glucose
Hb - staf makmal tu tak cek walau saya tahu every months patutnya kena check.
Berat - turun 0. 5 kg. Nurse cuma tanya kenapa turun. Takde marah-marah.
BP - 100/70 mmHg (normal)
Fundal height - Normal, sama seperti POG
Fetal heart rate - Normal
Scan - Baby membesar ikut POG.
Lepas je jumpa doktor, kena cucuk ATT sebab dah rasa baby movement. Boleh tahan sakit. Hubby cakap, selalu cucuk orang camtu la rasanya. Hampeh! Kesimpulannya, check up kali ni semua normal. Terkilannya Hb tak cek pun. Saya nak tau gak berapa Hb, makin meningkat atau menurun. Tanya gak doktor dah leh tau ke gender baby, tapi macam biasa la KK mana layan kalau tanya gender ni. Katanya 6 bulan ke atas baru nampak. Nurse bagi slip ubat untuk haematinic then next appointment date lagi sebulan.


0 pendapat:

Post a Comment

Thanks :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...