Monday, October 8, 2012

Multiple ligament injury

Salam

Lama tak story pasal perkembangan kaki saya. Tak de story terbaru pun. Cuma bulan lepas follow up dengan orthopaedic dapat berita baru. Saya kena multiple knee ligament injury.


Saya injured di kedua-dua ligament di atas

Nanti nak kena buat test nak tahu degree injury atau gred berapa ligament saya yang cedera tu. Lepas tu baru bleh confirm perlu opertion atau tau. So far saya bergantung pada knee guard yang perlu di pakai apabila saya berada di luar rumah, bekerja atau melakukakan aktiviti untuk sokongan dan stabil kan kaki saya. Kalau tak de ni memang saya mudah jatuh bila berjalan, naik tangga. Memang rasa lembut lutut sangat kalau tak pakai ni.


Maka, tunggu tahun depan lepas bersalin baru tahu macam mana.

2 pendapat:

Khairiyah aka Kerry said...

salam miza, nk emel boleh tak?nk contact tny psl ni.sebab kery pun skang tgh suffer same thing.tunggu appointment dgn pakar tah bila blh dpt huhu

MizA said...

Kerry, sorry lambat... ni email miza wanexado86@yahoo.com

Post a Comment

Thanks :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...