Monday, July 15, 2013

Check Up Anas Syauqi 4 Bulan

LAst week bawa Anas check up 4 months. Paling lama tempoh menunggu semasa check up. Dah la Anas mengamuk. Ganggu waktu tidur dia. Ntah apa la masalah klinik tu, manusia tak ramai mana pun. Sembang je lebih. Bila turn Anas, jumpa nurse tak sampai 10 minit dan balik. Hasil check up :-

  • Berat: 5.6kg
  • Panjang : 62 cm
  • BMI : 14
  • Ukur lilit kepala : 41cm

Komen dari nurse, berat Anas atas line kuning, tapi BMI ok. Komen saya, asalkan berat Anas naik dah mencukupi. Anas sangat kuat menyusu. Dengan saya leh kata 1-1.5 jam akan bf. Perkembangan Anas setakat ini :-

  • Dah tak berjaga malam. 10 malam tidur sampai 6 pagi. Tak de dah Mama dan Ayah sengkang mata berjaga.
  • Tengah tidur manjang nak meniarap, lepas tu nangis rimas.
  • Asal letak je nak pusing meniarap lepas tu guling-guling macam filem bollywood.
  • Bila meniarap angkat punggung.
  • Mak cakap sekarang sekali bagi minum susu 3 oz nangis macam kena pukul bila susu dah habis. Mungkin tak cukup. Tak sampai 2 jam dah menangis nak susu lagi.
  • Semua benda nak masuk dalam mulut.
  • Air liur meleleh je, basah baju.
  • Suka tengok handphone, laptop dan apa-apa yang bercahaya.

0 pendapat:

Post a Comment

Thanks :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...