Saturday, December 3, 2016

Cara nak tahu ahli group whatsapp dah baca


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Panjang benor tajuknya, saja nak share kat blog cara nak tahu member group dah baca message yang kita hantar. Saya pun baru je tau. Huhu. Ingat hebat dah tentang bidang teknologi. Rupanya ada lagi yang ketinggalan. Kalau individual message tahu dah tentang bluetick. Group pun sama, akan bluetick kalau semua ahli dah baca.

Perasan tak kalau group whatsapp kadang ada single tick je, kadang dou le tick grey. Kalau single tick maksudnya ada lagi ahli yang tak terima message. Kalau double tick colour grey maksudnya semua ahli group dah terima message, cuma tak semua dah baca message tu. Kalau blue double tick, semua dah baca la.


Ok, cara nak tahu sapa yang dah baca message kita hantar. Rujuk gambar ye. Mula² highlight message kita send tu. Cara nak highlight, tekan lama² dampai naik macam dalam gambar. Lepas tu klik tanda ¡ (macam yang saya bulat dalam gambar)



Lepas tu akan keluar seperti gambar di atas iaitu sapa yang dah baca message beserta tarikh dan masa mereka baca message tu. Itu je. Mudah kan?

Jumpa lagi di lain entri 😎

0 pendapat:

Post a Comment

Thanks :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...