Monday, January 15, 2018

City Walk 1.1.18



Baju diserahkan 2 hari sebelum acara di Mydin Mall, Bukit Mertajam. Nasib saya pergi lambat sikit, orang tak da pun. Kawan pergi ambil masa awal, ramai dan kena beratur ikut saiz baju. Dapat sehelai baju, kupon air, roti, keychain dan paspot yang ada nombor cabutan bertuah.


1.1.18, 7 pagi di Esplanade. Kami gerak lepas Subuh dan sampai 15 minit sebelum flag off. 2 round pusing cari parking, lastly park belakang stage. Ramai yang join, katanya 5100. Anas Auni masih tidur. Masukkan dalam stroller je. Masa sampai tu Auni dah bangun. Dirasmikan oleh Lim Guan Eng. Datuk Bandar pun ada. Masukkan nombor lucky draw dalam box.


Selepas perasmian, peserta di lepaskan. Wisel dibahagikan kepada semua peserta. Ada pancaragam di laluan 'Start'. Berjalan 5km dan ada beberapa stesyen untuk cop paspot. Setiap check point ada persembahan. Tak rasa jauh sangat pun. Mungkin sebab dah biasa. Jalan pun santai je. Ramai orang, tak rasa ketinggalan. Ada water station juga.


Dekat bahagian penamat nampak ramai orang tengah beratur. Panjang sangat barisan. Saya ke depan dulu nak tengok dan suami beratur. Beratur untuk ambil air, roti, keychain dan makanan sponsor dari McD. Patut la ramai. Lama gak la kami beratur dengan 2 stroller anak. Sudahnya kami keluar barisan. Husband tunggu kat belakang dengan anak². Saya je pergi ambil semua benda. Air dan roti tiada masalah. Mcd susah sungguh. Misscommunication antara staf organiser. Dekat depan dah minta paspot dan kupon. Bila nak ambil Mcd, staf minta paspot. McD bagi nugget 6 pcs, apple pie dan air oren. Sedap air oren. Saya berjaya ambil McD.

Cari² gak kaunter untuk keychain. Bila dah jumpa tinggal 2 je. Saya bawa 3 kupon hari tu. Tapi ok la dari tak dapat apa. Pengurusan perlu buat sesuatu untuk majlis akan datang. Katanya dah 6 tahun buat city walk. Tak kan masalah tak leh selesaikan? Paspot kena cop tapi di penghujung takde siapa pun cek paspot tu cukup ke tak. Ambil roti, air dan keychain tak minta kupon. Lastly key chain tak cukup. Sampai ada peserta yang mengamuk pada staf bila tak dapat. Nasib saya dapat semua dan bagi saya itu berbaloi dengan bayaran RM10. Mungkin masa akan datang perlu diperbaiki. Di finishing pack air, roti, gift / medal Mcd dalam plastik dan beri pada peserta selepas tunjuk kupon yang full di cop. Kupon ambil semula atau cop tanda dah claim makanan dan gift. Banyakkan stesyen untuk pemberian barang semasa finishing.

Serik? Tak, best 😉

0 pendapat:

Post a Comment

Thanks :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...