Saturday, July 23, 2011

kisah 3 julai 2011

salam.. thanks for reading..
disini saja nak mencoretkan apa yang terjadi pd hari kejedian sy accident.
sebagai kenangan pada saya bila baca balik blog ni nanti.. :)

3julai 2011, ahad
sy dan suami keje pagi.. kebetulan dua - dua terjaga lambat.
setelah siap sy turun dulu (umah kami tgkat 3)
sy g keje naik keta. hubby naik moto.
masuk keta start enjin.. try berkali2 tp xleh start gak..
call hubby suruh turun cepat meh tgok keta jap..
try2 still xleh start.. ujan da start turun renyai2..
hubby wat keputusan, dia antarkan g keje..
nanti balik keje mntak kawan2 hantarkan..
sampai depan UITM.. ada traffic light..
lampu hijau hubby jalan.. myvi nk membelok ke arah uitm jalan gak.
kesimpulannya kami dua2 x sedarkan diri.

sampai kecemasan hospital sy keje..
kawan2 dr wad sy turun dtg bg treatment mana yg leh kat sy ngan hubby.
diorg da pelik sy dtg keje lmbt. slalu 6.30pg sy da smpai. ni kul 7 diorg trima call kata saya kat kecemasan.
kepala saya berdarah. tengkorak kepala patah
tulang peha kanan patah 2 tempat.
mid shaft of femur & head of femur.
tulang peha saya mmg xleh pakai langsung.
kaki bengkak teruk.

saya memang x sedar langsung dr 3hb smpai 10 hb..
sapa yg dtg melawat sy, sy mmg x ingt.
sapa2 yang datang melawat pon tak ingt.
kebetulan mak cakap ramai kawan2 dan sedara datang masa tu.
prosedur apa yg diorg wat kat wad mmg sy x ingt.
nasib baik sy x ingt sbb kalau x mesti sakit gila..
7hb sy masuk operation. patutnya awal lg tp tekanan darah sy rendah.
masuk darah lg.. mcm2 jadi..

hubby lak ibu jari kaki dia retak..
dia lebih ok banding ngan sy. kuar wad seminggu awal dr sy..
sy tinggal di wad 12 hari..
bayangkan dengan pakai pampersnya..
mandi kena org watkan.. malu saya..

kaki kanan sy yg di masukkan besi tu atas arahan doktor xleh nak di letakkan atas lantai.
sy hanya belajar berdiri dengan kaki kiri melompat.
itu saja yg sy leh wat.
masa nak kuar wad tu br je blajar melompat pakai kaki kiri.
malam tu jugak dr da suruh balik. dengan alasan. diorg nak pakai katil.. marah jugak ayah sy.
tp nak wat camne..
dah mmg prosedur diorg cmtu..

baru ni jumpa neurosurgeri PGH.
br sy tau. ada tulang tengkorak kepala masuk bawah kulit..
mmg benjol la kalau pegang..
Dr. cakap tgok lg 2 bulan.. kot2 ada efek pa pe ke..
pastu sy juga xde deria bau lepas accident ni.. bau wangi @ busuk mmg x dpt di kenal pasti..
mgkn sbb efek kecederaan kepala @ ada masalah hidung.
8hb ni br jumpa doktor.
nasib la deria bau.. mata leh melihat, lidah dpt merasa..
so, sekarang ni sy berehat di rumah mak saya bersama suami.
MC sampai jumpa doktor..

ramai sedara jumpa saya dan komen "nasib baik miza tak mengandung kan"
then baru saya sedar. ye kan. kalau tak, tak dapat nak bayang.
even saya ngan hubby mmg nak sangat baby.
mungkin ada hikmah atas semua yang terjadi..
sekian...

ni masa x sedar pe jd.. operate pon belom. muka tembam tak hingat. bengkak dr kepala

masuk operation room

baru sedar apa yg jadi. masa dh 10 hari di wad

7 pendapat:

misssazusarin said...

sabar yer dear...
semoga cepat sembuh..

azwa amani said...

semoga cepat sembuh

lind said...

ish kesiannya miza. semoga cepat sembuh.

Q said...

BE STRONG!

MiEzA said...

Thanks semua.. InsyaAllah...

dura m. said...

my god! ptt da lama x nmpk mieza online!mieza..hrp mieza getting better. bykkan rehat ye. insyaAllah akan baik nanti.dura doakan yang baik2 utk mieza.

MiEzA said...

dura - miza da rajin on9 skang sbb sekarang dok kat umh mak. xde ape yg leh wat. terbaring atas katil je.. tu yang rajin on9.. nnt kita chat ye..

Post a Comment

Thanks :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...