Monday, September 12, 2011

novel oh novel

salam..
entry kali ni nak bercerita hal novel.
mana yang rapat dengan saya mesti tau saya ni pembaca tegar novel sejak di bangku sekolah lagi..
cuma sejak bekerja hobi ini makin berkurangan.
bukannya tidak membaca. kalau dahulu 1 novel boleh dihabiskan dalam 1 - 2 hari,
sejak bekerja 1 novel mengambil masa berminggu untuk dihabiskan.
membeli juga hanya 1-2 kali sebulan. masa student dulu. smgu mesti ada 2 novel baru di beli.
bila dah MC ni, sah - sah la boring.
maka kembali la habit saya.
nak membeli la masalah sebab saya hanya di rumah. keluar hanya ke hospital.
bulan pertama MC sy beli online pada blogger yang menjual novel.
saya dah cerita dalam entry lepas.

bila berjalan - jalan di forum saya akan senaraikan dalam handphone novel mana yang suggest by other readers.
lepas raya ni, saya makin biasa dengan diri baru saya. :) maka saya mulakan operasi.. :)
ajak hubby ke shopping complex yang ada kemudahan untuk pergerakan wheel chair.
masuk popular, nak gila saya tgok novel yg byk stok baru..
lama kot tak masuk kedai buku. lebih 2 bulan.
dr 8 buah novel yang disenarai yang jumpa 3 je..


semalam ke shopping mall lagi.. asalnya hubby nak g repair hp.
daha diajaknya saya pergi. ikut la.. lagipun bosan duk umah je hari - hari.
masuk POPULAR shopping mall ni jumpa lagi 2 novel dalam senarai. banyak lagi yang tak explore,
sempit sikit popular ni, pergerakan wheel chair jadi payah. nampak je novel yang nak terus g bayar.
tak sanggup nak jelajah dah.
orang pun ramai.
ye lah weekend kan.



dalam semua buku yang dibeli baru abis baca sebuah.. hahaha..
lambatkan..
mau tak. asal nak baca je tv tayang crita best.
terpaksa la hold dulu.
asal malam je semua asyik suruh tutup lampu.
takkan nak baca dalam gelap..
so ini buku yang dah dibaca.
pada yang minat novel dan belum beli lagi, recommended.
3/5 bintang dari saya.

3 pendapat:

LiLy said...

dah baca bening merah jingga. not bad. sedia tisu banyak - banyak.

cik_azie said...

dulu minat sgt bc novel tp skrg dh slow ckit. hehe

MiEzA said...

lily - ye.. betul.. sedia tisu :)

cik azie - sama la miza pun. since dah kerja slow sikit

Post a Comment

Thanks :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...