Monday, October 24, 2011

today

*scheduled entry


salam..
hari ini bertarikh 24th October 2011
genap lah saya berusia 25 tahun (gosh! sudah tua)
apa yang bestnya..

  • pertama kali menyambut birthday bersama suami
  • pertama kali menyambut birthday memakai tongkat a.k.a crutches
  • pertama kali sambut birthday dalam mc panjang (sudah hampir 4 bulan)
hehe.. nice what. bukan semua ada pengalaman macam saya *_*
so last week, sms kepada 10 insan terrapat dengan saya menjemput ke majlis makan2 di rumah keluarga saya
bukan la majlis besar - besaran. just makan2. dan tak de mention pon for my birthday dlm msg tu.
lebih kepada meraikan close friends yang selalu berada di sisi saya ketika memerlukan.
yang reply msg tu 2 org je. tu pun maklumkan diorg tak leh dtg sbb bekerja. really appreciate those yg reply sms & through fb. ^__^
pada yang tak reply - u know who u are- thanks in advance

so far (ketika entry ini ditulis) baru 3 org yang mengsahkan kehadiran T__T
ye la. hari isnin. sapa lah yang nak cuti. lain la teman sekerjaya dengan saya.
kami bercuti hari org bekerja (bukan sabtu ahad)
ye lah. kalau semua nurse nak cuti weekend sapa nak jaga patient :)

saya order kek dari Kak Ina. kek Russian black & white.
tak pernah try lagi. saya mintak kek flavour choc, Kak Ina suggest ambil yang ni.
flavour choc & cheese. my favourite. huhu.
ini order ke3 saya dengan Kak Ina.
sgt recommend ok.
so proceed saya. gtau hubby lepas order. dia cakap dia nak bayar.
hahaha. asalnya saya order untuk jamu adik2 dan yang datang makan. mmg nak guna duit sendiri.
dah hubby cakap nak bayar, layan je :) ngee.. mesti tak tau nak bagi hadiah pe.
sbb tu bayar kek kan sayang. hehehe

rupa paras kek belum tau cmne. ye la entry kan tulis awal.
later dah setel semua saya wat entry lain k. :)
khamis mgu lepas after fisio ajak hubby g giant beli brg nak masak.
ok, bukan saya masak. mak yang masak.
just pk nak wat sppageti saja.
hubby request nak tambah bihun grg sbb dia tak makan spagethi.
ok sayang. so menu 2 saja. spagheti bolognese & bihun goreng.

plan malamnya nak g mkn kat seoul garden tp kalau dah masak spageti
mesti dah kenyang.
tak pe la g makan seoul garden next day je.
hubby kan cuti 2 hari. tak de diskaun 50% pun tak pe.

saya juga jemput kwn adik saya dtg.
kwn rapat dia. selalu pm sy di fb. bila dtg rumah senyap lak. hehehe..
siap pm lg last week tanya nak hadiah pe.
dah tua2 ni tak de rasa nak hadiah pa pe pon.
nak rumah tangga yang bahagia dan murah rezki sahaja.
dan juga kesihatan yang baik untuk mejalankan kewajipan padaNya dan keluarga :)
pray for me k..

Adios~

2 pendapat:

Post a Comment

Thanks :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...