Friday, November 25, 2011

review novel : Kasih bersulam cinta


Salam..
yup nak review novel diatas.
first masa tgok kat rak buku popular sudah jatuh hati dgn cover novelnya.
so comell...
Novel ni saya ambil masa tak sampai 24jam untuk habiskan.
mula kul 4 pagi. 12 tgh mlm tu dah abis baca.

Buku ni memang kategori susah nak letak bila dah start baca.
walaupun dalam tu bahasanya skema katak yg bukan jiwa saya tp tetap jd edisi susah letak.
yg tak bestnya ada la jumpa beberapa typo error..
lepas tu asyik guna nama full watak perempuan tu.
dah la nama panjang, guna nama panggilan sudah la.
pastu diawal pembacaan macam menyampah dgn penulisnya sbb banyak sgt adengan yg tak kira halal haram.
dah masuk separuh buku baru tau kisah sebenar kenapa..
meroyan lak.. ngeee ^__^
Saya bagi 3/5 (3 bintang dr 5)

SINOPSIS

Anis Razikin, belajar kolej, belum pernah bercinta. Dikelilingi dgn 3 org teman baik yg msg2 ada kisahnya.
Anis ni anak yatim piatu. ada mak tiri dan 2 adik tiri. mak tiri busuk hati. gila harta ayah dia.
Di kolej Anis rapat dgn Azhar dan Hakim. Azhar teman sekampungnya yg dianggap sbg abg dan Hakim teman baik Azhar yg slalu ikut Azhar balik kg diorg.

Actually Hakim dan Anis ni terpaksa kahwin sbb kena tangkap khalwat angkara ibu tiri Anis.
Hakim yg sering bertukar gf ni tak nak status diorg didedahkan di kolej.
Dan msg2 pun mmg tak suka. Tapi at last after 2 years diorg jatuh cinta jugak.
Tapi hubungan diorg still dirahsiakan dr family hakim dan teman sekuliah.
Hubungan mereka diuji lagi bila papa Hakim dapat tau. Anis dihina yg dia nak kikis harta mereka dan Hakim buat keputusan pertahankan hubungan mereka dan dia diusir dari rumah.
Then anis pregnant. So, terpaksa la dia bocorkan rahsia tntgg hbgn dgn Hakim.
dan beberapa konflik lain yg berlaku antara mereka.

Dapatkan di pasaran d '_' b

P/S - weekend yang panjang o_0

2 pendapat:

tricksrex said...

aha
nak kena beli ni

MizA said...

beli2.. recommended ok :)

Post a Comment

Thanks :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...