Saturday, February 11, 2012

review novel : Lili buat Najah

Salam..
Baru menghabiskan bacaan novel ini.



Bengkak habis mata ku.
Sangat sedih.. TTT______TTT
Sad ending.. Tapi sangat berbaloi untuk dibaca.
Dan please sedia banyak tisu atau sapu tangan k.

Najah tu lelaki. Firstly fikir Najah tu perempuan.
Bila start baca quite blur. Lesbian ke diorg ni.
heheh.. then dah gerak g page lain baru paham.
Buku ni sangat berbaloi untuk dibeli.
saya bagi 4 bintang.

SINOPSIS

Tasha dan Najah berkahwin di UK tanpa pengetahuan mama Najah
sebab mama Najah nak jodohkan dia dengan  anak kenalan rapatnya, Farah.
Bila pulang ke Malaysia, Tasha kerja di ofis Najah.
Farah juga diarah bekerja di ofis Najah oleh mama Najah.
Then macam-macam yang Tasha buat untuk menambat hati
ibu mertuanya selepas rahsia mereka terbongkar.
Tasha keguguran. That time teman ofis dah mula tau yang mereka dah kahwin.
Family Najah semua dapat menerima Tasha kecuali mama.

After few months Tasha pregnant again tapi kali ni preganant twin.
Perkara tu dirahsiakan dari mama.
Kebetulan Tasha nampak mama sedang diragut di tempat letak kereta.
Tasha pun g tolong mama tapi malangnya Tasha di tendang T_T
dan admitted.
From that time mama dah leh terima Tasha.
Dan menjadi menantu kesayangan mama.

Kemudian Tasha terdengar perbualan papa dan kakak Najah, Kak Safi
yang Najah menghidap brain tumor dan jangka hayat hidup tak lama.
Tasha kecil hati sebab dia tak diberitahu tapi dia berlakon
seperti tak tahu apa-apa.

Sehinggalah Tasha melahirkan anak kembar mereka Tasha mereka barulah Tasha dimaklumkan.
Plus Najah juga ada lung cancer.
Banyak la babak-babak sedih selapas itu sehingga Najah meninggal.

Sekian, selamat mengalirkan air mata {^_^}

0 pendapat:

Post a Comment

Thanks :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...