Monday, December 31, 2012

Review novel : Lamaran buat SyifaSalam dan salam sejahtera.
Novel ni dah berminggu habis baca tapi baru ada masa nak update review di sini. Saya beli novel ni bukan kerana recommend dari sesiapa atau forum, laman web memana tapi rasanya saya beli masa pergi bookfair sebab baca blurb belakang novel dan cover dia cantik. Penulisnya dari Singapore. Banyak la words yang saya tak familiar  dan tak paham. Lepas tu agak childish sikit story nya. Mungkin sebab heroin masih kebudakan.

Sinopsis

Syifa, 18 tahun telah jatuh hati pada Sufyan dan kerap skodeng lelaki itu di facebook tetapi wasiat kakaknya telah merubah kehidupannya apabila dia harus menjaga 2 orang anak kakaknya. Kemudia hadir Syairy melamar Syifa. Syairy adalah sepupu Syifa yang memang telah lama jatuh hati padanya dan menggunakan alasan untuk meringankan beban Syifa menjaga anak buahnya. Syifa menerima lamaran itu dengan syarat hubungan mereka hanya di ketahui oleh ahli keluarga mereka dan bukan temannya di pusat pengajian. Sufyan mula mendekatkan diri dengan Syifa tetapi Syifa hanya melayannya sebagai teman biasa kerana masih tahu tanggungjawabnya sebagai isteri walaupun dia belum jatuh cinta pada Syairy.

Ok, saya malas nak taip dah. Banyak benda jadi dalam novel ni. Konflik mereka suami isteri. Syifa bawa diri ke Malaysia. Syifa hampir di rogol dan banyak lagi. Dapatkan di pasaran.

0 pendapat:

Post a Comment

Thanks :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...