Friday, March 1, 2013

11th antenatal check up

Assalamualaikum
Check up ke 11 dan terakhir. Hooyeeaaahh.. gedik tak? Next week leh peluk baby dah (ini dalam fikiran masa check up, padahal ni entry basi yang lebih lambat dari masa kejadian).

Sampai klinik lambat. Selalunya 1.30 pm dah sampai. Ni 1.30 pm baru habis meeting. Susah betul jadi orang penting ni. Huaahahaah.. Gila berlagak. Di minggu terakhir bekerja banyak la benda nak kena settle, pass over segala bagai. Ok, kembali pada tajuk entry. Kali ni check up untuk 37w. Hasilnya :-

Urine - negative Albumin dan glucose
Berat - Sama seperti check up lepas
BP : 100/70 mmHg (normal)
Fundal Ht - 37cm (normal)
Fetal heart beat - 138 bpm (normal)

Jumpa nurse tak de isu apa. Sembang biasa-biasa je. Diorang bagi sample pampers NB.first time dapat *_* Kena jumpa doktor untuk scan. Scan semua pun ok. Air ketuban cukup. Berat baby dah 2.8 kg.. Ini yang saya paling risau. Takut baby underweight bila deliver nanti terus kena tahan NICU sampai berat cukup. Dari scan pun estimate je. Komen doktor ''perut awak kecik'' kali ke 787 juta dah saya dengar benda tu T_T

Kemudian balik, sekian +_+

1 pendapat:

Aien said...


hi..saje melawat..best blog nih..sy mintak izin follow yer...kalau sudi follow sy balik silakanlah:-)tq

www.kucingsenyap.blogpsot.com

Post a Comment

Thanks :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...