Monday, October 30, 2017

Jalan-jalan Makan Angin - #AnSHoliday - Puchong, Kuala Selangor - Day 1

Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Alhamdulillah kami dah selamat sampai. Kali ni kami bercuti di Selangor. Cuti sempena ulang tahun kelahiran saya. Kami ke destinasi yang kami belum pernah jejak.

21/10/2017 - Sabtu

Minyak - RM86.80 (40liter)
Tol - RM54.40
Hotel - RM118

Bangun sebelum Subuh, masukkan beg dalam kereta. Baju dan kemas petang semalam. Lepas Solat, gerak ke Puchong, menghadiri majlis perkahwinan sahabat suami. 8 pagi singgah RnR Bukit Gantang, pergi tandas dan beli makanan alas perut. Anas dan Auni masih tidur. Trafik lancar. 10.30 pagi stop di Sg Buloh, isi minyak. Anak² dah bangun. Cari port mandikan diorang.


Sampai di rumah kawan 11.40pagi. 1 petang gerak ke lokasi yang kena berkumpul esok. Nak tengok kawasan dulu. Esok tak susah dah. Lepas jumpa kawasan berkenaan, pusing cari tempat untuk bermalam. Jumpa 2 hotel. Agak usang. Minta husband terus drive ke depen. Jumpa Sun Inns. Lokasi strategik. Depan food court. Deretan kedai makan banyak dan tesco pun dekat. Mudah sikit nanti. Tapi staf sangat biadap dan berlagak. Husband tak berkenan nak stay sini. Plan nak cari hotel lain. Jumpa di traveloka beberapa hotel.


On the way nak cari hotel, Anas nampak McD, request nak Mcd. Masa u turn, nampak Sea Lion Hotel belakang Mcd. Lepas beli Mcd, pergi tanya reception. Husband survey bilik dan dia setuju. Terus bayar dan check in masuk. Harga semalam RM118 + deposit RM50. Hotel queen bed, toileterries, air cond, tv astro channel dan ada wifi. Ada kolam renang kat bawah, kalau nak mandi kena bayar RM5. Water dispenser ada kat luar bilik.


Lepas Maghrib kami keluar makan. Kedai dekat² sini jr. Selera Dapo rasanya nama kedai. Dua² kami order tomyam. Sedap. Lepas makan balik bilii rest. Memang tak plan apa² aktiviti hari pertama ni. Esok baru ada plan.


0 pendapat:

Post a Comment

Thanks :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...