Wednesday, March 14, 2018

Trip ke Krabi - Hatyai 2018 - Agen

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,


Kami gunakan Barracuddas Tour untuk trip kali ni. Harga yang di bayar meliputi :

Harga Pakej Dewasa.        
👉🏻 *Rm499*
Harga pakej kanak(3-11 tahun)
👉🏻 *Rm295*
*Pakej termasuk*
🚐 Van komuter Thailand utk 3 hari perjalanan( wifi/lcd/karaoke)
🏪Hotel 2 malam di Aonang(3 star)
🚢 SpeedBot utk aktiviti 4 pulau (chicken island, poda island, Railay island, Tup Island)
💸 Insuran bot
🍛 1x makan tengahari semasa aktiviti laut
🏊 peralatan snokling
⛵Bot sewa khas  ke Restoran Terapung
👲 TourGuide
🔵Kaedah Bayaran
1) Deposit Rm100 (Dewasa)
2) Deposit Rm50 (kanak-kanak)
* baki bayaran dalam Baht*



Bayaran yang kami buat (ikut tukaran wang semasa)
RM 487.50 / dewasa
RM 287.50 / kanak-kanak
Bayaran ke Taman Negara RM50 / orang (2 pulau) - dewasa dan kanak-kanak sama bayaran.

Jumlah bayaran untuk kami 2 dewasa 2 kanak-kanak (5 & 2 tahun)
RM 1412.50

Bayaran kami lebih murah dari harga masa awal² deal sebab matawang nilai Baht lebih rendah banding dengan 2017 masa saya ke Hatyai.

Tentatif perjalanan juga diberi sebelum trip bermula.

Pakej Krabi - Hatyai

Hari Pertama
7.30am - berkumpul di Duty Free, Bukit kayu Hitam, Kedah,
11.00 am- Bertolak ke Hatyai setelah selesai Urusan Passport/money changer, sarapan
12.00 pm- Tiba di Andaman Gateway ( photo session)😘🐘🐳
1.30 pm - Tiba di RnR Trang/ makan/ solat jamak
2.00pm- bergerak ke Gua khaokob
✅ Bayaran masuk bath100

5.00pm- Tiba di Krabi Town. Bertolak ke Stimboat house
7.30 pm- Night market
9.30pm- Urusan  pendaftaran Hotel. Aktiviti bebas

Hari kedua
8.00 am- Berkumpul utk Sarapan
9.30 am-bertolak ke Jetty utk aktivity 4 Island hoping + snorkling🏊🏼
1) Railey Beach/Phranang cave
2)Chicken Island
3) Poda Island( National Park)
4) Tup Island( National park)
✅Bayaran masuk utk National park (Poda Island & Tup Island Bath 400)

4:00 pm: Tiba di Hotel
6:00 pm: Bertolak ke 7 heaven (bayaran 100baht)
9:00pm : Aktiviti bebas

Hari ketiga
9.00am- check out hotel.
10:00- sarapan pagi & kem gajah
1.30pm- bertolak ke Trang
singgah di RnR Trang
3:00 pm - bertolak ke hatyai Floating market
6:00 pm- tiba  di Hatyai floating market
7.00pm- bertolak ke Danok
8.00pm - tiba di Danok & Shopping terakhir Di danok
8.30pm- urusan passport
peserta dihantar ke Duty Free Shop.

Bagi yang perlukan percutian santai, tak nak fikir destinasi nak dituju, cari arah jalan boleh ikut pakej dan agen. Memang full activity dan semua mengikut jadual. Kami yang biasa independent bila dengan agen jadi tak best. Bukan salah agen. Agen ok. Kami dengan anak, memang susah nak ikut waktu. Nak makan pun terkejar. Kami suami isteri kalau boleh lepas ni nak holiday macam biasa. Redah je sendiri. Makan pun enjoy nak pilih kedai mana. Nak bergambar berapa jam pun tak de masalah.

0 pendapat:

Post a Comment

Thanks :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...