Monday, October 3, 2011

novel : kasih benar kasih

salam... hai...
saya dah wat keputusan sepanjang saya MC ni nak ulas pasal novel yg sy dah baca..
hahahaha :)
boleh gak wat rujukan org ramai..
(konon ramai la mlawat blog ni) wekkkk
biar la..
leh wat rujukan kelak dah tua2.. ngeee..
okey.. back to topic.. ^___^


okay,sudah setel baca buku diatas.
best okay.. 4/5
recommended..

kisah pasal nura, 29 tahun x kawin2.
mak ayah dia pakat nak jodoh dia ngan Dinzley, 32 tahun yg juga
anak kenalan rapat mereka.
diorg mintak tempoh setahun untuk kenal hati budi msg2.
selepas 6 bulan diorg akan tunang. kalau ok, 6 bln berikutnya kahwin.
dlm knal2 tu diorg mcm ok la.
so bertunang.
lepas tunang tu dah fall in love tapi x ngaku.
tgal dekat nak nikah 2 bulan terakhir kot (lupa)

ex gf dinzley muncul.
tujuan utama xnk bg diorg kawin.
reka crita konon sakit xde ms nak hidup dah
suruh dinzley janji x kawin dgn nura sblm dia mati.
dinzley pun bingai setuju (marah ni)
so dia pon x contact nura n kerap jumpa ex dia.
nura penah nampak tp tak gtau dinzley.
masa tu br diorg sedar yg diorg dah in love.

masa perjumpaan keluarga tuk bncg hal kahwin diorg, dinzley mntk tangguh kahwin.
nura yang malu mintak putus trus dan bw diri.
dinzley lak br tau yg ex dia tipu hal sakit tu.
trus jejak nura n ajak kawin.
nura trus stuju.

lepas setaun kawin diorg x bahagia sbb nura bls dendam kat dinzley.
dia x jlnkn tggjwb isteri.
dinzley je yg mghrp dan gembirakan nura.
soparents diorg wat plan tuk satukan diorg balik ngn libatkan ex dinzley.
nak bg nura jeles.
dan berkesan.. nura br sedar yg dia mmg cintakan dinzley & x sgup berjauhan..
so happy ending..

hahaha.. habis smua sy crita..
ada la part2 lain tp smua short cut dah bila sy crita...
sila lah beli ok.. tak rugi..

0 pendapat:

Post a Comment

Thanks :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...