Sunday, January 15, 2012

Saya masih tak tahu masak T_T

Salam semua..
Masih ingat dengan entry ini?
Entry yang menceritakan saya tak pernah memasak
dan masakan pertama saya pada En. Hubby.
Sudah setahun berkahwin, saya masih belum pandai masak. ngeee
Tapi cubaan makin banyak la.
Walau cuba masak benda yg sama je.
Dan hubby pon cakap ada peningkatan.
Alhamdulillah.

Ni dah MC lama.. 6 bulan ++ dah dan 
sejak berpindah semula ke rumah kami saya bertukar menjadi surirumah tangga (SRT)
Hubby memang tak paksa saya buat kerja rumah.
Dia langsung tak bagi saya buat pon.
Tapi wifenya ni degil ^_^
Mana yang mampu saya buat la.
Takkan nak biar semua hubby buat tapi saya just duduk tgok tv, main internet dan baca novel.

Setakat ni saya buat mana mampu dan larat je.
Itu pun sudah diceritakan dalam entry ini
Entry ni nak cerita menu yang saya dah try masak.
Semuanya yg simple saja.
Kari belum pernah masak sebab hubby tak suka makan curry.
Menu wajib setiap minggu mesti sup sebab kami berdua suka Sup.


Hakikatnya hubby lagi pandai masak dr saya.
Kuew teow grg basah hubby sedap.
Selalu saya masak 1 atau 2 lauk je.
Kalau hubby rasa nak makan menu lain dia masak sendiri je.
Sup dan Tomyam hubby masak pon best.
Ini antara menu yang kami masak.
Ada yang tak snap pic. Lapar sangat, makan je terus. heheheh

 daging black pepper saya masak


 Paprik ayam saya masak
Sup ayam hubby masak


 Mashed potato 1st try


 Sup lagi? Saya mmg suka sup.
Kali ni versi letak daun limau purut


Keli dan bawal grg bukan saya dan hubby masak
^_^ 
makan di kedai



Dan ini menu paling sedap..



Domino Pizza =_=

Simple sungguh menu saya masak dan kategori tak mencabar langsung.
ngeheheh..
Asal kenyang sudah la...
Wasalam..

10 pendapat:

miss ain said...

Tak kesah ar simple mana pun awk masak, yg penting hubby suka kan. hehehe. Saya pun tak reti sangat masak.

iizla said...

saya pon bukannye terrer sangat masak,tp klu nak kenyangkan hubby tu boleh lah. selalu beli yang rencah segera je. senang balik keje cepat sket tak perlu menumis bagai..

jgn risau, practice makes perfect!!

MizA said...

Miss ain- nsb la hubby tak cerewet.. Simple pun dia telan je.

Iizla - selalu juga dengar pasal rencah segera tu.. Tak pernah try g guna.. Lepas ni boleh la try..

iedchan said...

wahhhh nampak sgt sedap..pandai u masak kan..sup tu mesti sedap..heheh...nyum2.

puan azie said...

xpe kak slow2. sy pon xpndai msk. asalkan mkn xskit prot tu dh dikira pndai msk la tu haha

MizA said...

iedchan - nampak je sedap.. hehheh.. dah banyak kali try masak sup ni alhamdulillah sudah ada rasa sup. masa mula2 langsung tak de rasa.. hehehhe

Puan Azie - wah, dah tukar nick name jadi puan ek.. heheheh.. azie lagi best ye statement.. asal makan tak sakit perut..
yup, setuju. alhamdulillah belum sakit perut lagi merasa masakan sendiri ^_^

yana halim said...

tak pe...slow2....nanti terer la.... :)

MizA said...

insyaAllah Yana.. thanks ye

☺MADiDEYHA☺ said...

kak ! kak ! saya punn tengah blajar masak skrg nih . hee >_<

MizA said...

☺MADiDEYHA☺ - chaiyok2.. jom kita sama2 belajar ;)

Post a Comment

Thanks :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...